НАЧАЛО ЗДРАВЕ Гаргара на гърлото с ефикасни домашни рецепти

Гаргара на гърлото с ефикасни домашни рецепти

Гаргара на гърлото: мощна комбинация, която убива бактериите
Гаргара на гърлото: мощна комбинация, която убива бактериите

Гаргара на гърлото: мощна комбинация, която убива бактериите и предотвратява възпаление.

При първото драскане и усещане за сухота в гърлото използвайте някоя от следните рецепти и за кратко време ще се отървете от дискомфорта и ще предотвратите по-нататъшно възпаление.

Краят на есента и началото на зимата е период, в който все повече хора страдат от суха кашлица и болки в гърлото. Когато страдаме от възпалено гърло и ни е трудно да заспим, често посягаме към лекарствата.

Все пак много по-добро решение са естествените рецепти, които лесно можете да направите сами.

Ето четири рецепти, които ще ви помогнат да успокоите възпаленото гърло и да унищожите бактериите във възможно най-кратки срокове.

Куркума и сол
В 250 мл хладка вода смесете 1 чаена лъжичка куркума на прах и половин чаена лъжичка морска сол. Куркумата е известна със своите антисептични свойства, така че действа добре срещу болка.

Ябълков оцет, мед и градински чай
В 250 мл хладък чай добавете 1 чаена лъжичка ябълков оцет и 1 чаена лъжичка мед. Медът ще успокои възпаленото гърло, докато оцетът има антибактериален ефект.

Лечебна ружа
В 250 мл чай добавете 1 чаена лъжичка джинджифил на прах. Джинджифилът е мощен антисептик докато ружата успокоява раздразнената лигавица на дихателните пътища.

Сол и вода
Това е традиционно и много просто средство при възпаление на гърлото. Добавете четвърт чаена лъжичка сол в чаша топла вода и разбъркайте добре.

Вижте още: Яжте червено цвекло при чернодробни проблеми!

Употреба
Отпивайте на малки глътки и правете гаргара поне 30 секунди. Най-добре е да изразходвате цялото количество, което сте приготвили. Следващият път пригответе ново.

Направете си гаргара на гърлото веднага щом усетите дискомфорт!

loading...