НАЧАЛО ЗДРАВЕ Акупресурни точки при настинка и проблеми с щитовидната жлеза

Акупресурни точки при настинка и проблеми с щитовидната жлеза

Акупресурни точки при настинка и проблеми с щитовидната жлеза
Акупресурни точки при настинка и проблеми с щитовидната жлеза

Акупресурни точки при настинка, които ще ви помогнат за облекчаване на състоянието ви.

Акупресурата е древна наука, която се използва от хиляди години за лечение на различни заболявания, облекчаване на неприятни симптоми и болезнени усещания.

Както знаете, всяка точка в тялото се намира на определен меридиан и е свързана с даден орган или система. В тази статия ще говорим за обикновената настинка и функцията на щитовидната жлеза, както и за акупресурните точки, които могат да ни помогнат да облекчим симптомите при вирусно заболяване и да балансираме функционирането на щитовидната жлеза.

Точка LI4
Намира се между палеца и показалеца. Масажът на тази точка помага при настинки. В допълнение, LI4 може да помогне в борбата с хипертиреоидизма. Бременните жени трябва да избягват да стимулират тази точка.

Точка LI11
Помага при настинка и при грип. Разположена е на лакътната гънка от външната страна на ръката. Съвременната рефлексотерапия съобщава, че тя също може да помогне за регулиране на симптомите на хипотиреоидизъм.

Точка GV24.5
Намира се точно в средата на веждите. Това е така наречената точка на третото око. Когато се стимулира, облекчава състоянието при запушен нос и симптомите на хипотиреоидизъм.

И накрая, не може да не се споменем много важната и полезна точка K27.

Как действа K27?
Тя се намира в дупката между гръдната кост и ключицата симетрично от двете страни на централната ос на тялото.

Акупресурни точки при настинка и проблеми с щитовидната жлеза

Препоръчително е да притискате тази точка за две до три минути, три до пет пъти на ден.

K27 стимулира отделянето на храчки, облекчава болките в гърлото, помага при плитко или затруднено дишане, стягане в гърдите, болки в гърдите и проблеми с щитовидната жлеза.

Освен че помага при проблеми с щитовидната жлеза, настинка и грип, K27 може да облекчи и състоянието при безпокойство, панически атаки и хълцане. Редовното стимулиране на тази точка ще укрепи имунната ви система, така че тялото ви ще е по-устойчиво на настинки.

Вижте още: Гаргара на гърлото с ефикасни домашни рецепти

За да засилите ефекта на акупресурния масаж при настинки, не забравяйте да правите гаргара със солена вода и да пиете чай с лимон.

Масажирайте тези акупресурни точки при настинка и състоянието ви скоро ще се подобри! Опитайте!

loading...