НАЧАЛО ЗДРАВЕ Упражнение при болки в гърба и раменете

Упражнение при болки в гърба и раменете

Боли ви гърба - правете това упражнение преди лягане!
Боли ви гърба - правете това упражнение преди лягане!

Боли ви гърба? Има решение! Правете това упражнение преди лягане и болката ще изчезне скоро!

По-голямата част от възрастното население прекарва голяма част от времето си в седнало положение. Седим на работа, в колата, вкъщи, докато гледаме телевизия и това неминуемо води до проблеми с гърба. Мускулите на гърба отслабват и се втвърдяват. Появява се болка в кръста, раменете, но също и в бедрата. Има, обаче, едно вълшебно упражнение, което може да се справи с цял набор от здравословни проблеми от този род. Ако го правите всеки ден, за предпочитане преди лягане, скоро ще се почувствате по-добре и болката ще отшуми.

Това упражнение се препоръчва и за спортисти и за всеки, който, напротив, прекарва дълги часове на крак. Ако ви е неудобно с тази позиция и чувствате напрежение в кръста, опитайте да го изпълните върху постелка.

Как да изпълните упражнението правилно
Седнете на земята, така че ходилата ви да не са под дупето, а отстрани на бедрата. Легнете бавно от седнало положение с издишване, като използвате опората на лактите. След това протегнете ръцете си на пода и ги свийте над главата си. Отворете лопатките. Когато поставите главата на земята, гърбът ще бъде добре изпънат. Изпънете гърдите си и усетете всички разтегнати мускули.

Боли ви гърба - правете това упражнение преди лягане!

Вижте още: Профилактика и лечение на респираторни заболявания с хрян

Дишайте дълбоко. Дайте си време да свикнете с тази позиция. Освен отлично за мускулите на гърба и шията, това упражнение работи ефективно и върху мускулите на бедрата, коремните мускули и гърдите.

Боли ви гърба? Не се колебайте да опитате това упражнение още днес!

loading...