НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да почистите мръсните ръкави на зимното яке?

Как да почистите мръсните ръкави на зимното яке?

Как да почистите ръкавите и джобовете на якето?
Как да почистите ръкавите и джобовете на якето?

Как да почистите ръкавите, джобовете и яката на дебелото яке? Полезни съвети.

Дойде времето за дебелите якета, а с това и осъзнаването, че не става въпрос за блуза, която се пере и след няколко часа е суха. Якетата се перат по-рядко, затова се сблъскваме с проблема с мръсните ръкави и джобове.

Задачата става още по-трудна, особено, ако петната са стари.

Като начало всеки материал реагира по различен начин на химически почистващи препарати. Ето защо, ако решите да използвате точно такива средства, тогава първо направете тест на място на якето, което няма да се вижда.

Ако петната са стари, трябва да ги накиснете първо. За да направите това, намокрете старателно всички проблемни зони с глицерин, оставете за 30 минути или дори час. Мръсотията ще омекне и може да бъде премахната лесно.

Почистването се извършва с памучни тампони, потопени в избрания продукт. Винаги започвайте от краищата и се насочвайте към средата.

За шушлякови якета е най-добре да използвате пречистен бензин. Той бързо ще се справи с всякакви места. След почистване, якето се пере по обичайния начин.

За да почистите дъждобранната тъкан, ще ви трябва домашен сапун и сода. Разредете всичко във вода в равни количества и избършете мръсните места. Водата трябва да е хладка.

За всякакви тъкани е подходящ следният разтвор: 1 част сода, 2 части кислородна вода и 5 части вода. След обработката, изперете по обичайния начин.

Вижте още: Акупресурни точки при настинка и проблеми с щитовидната жлеза

Препаратът за миене на съдове също е добър помощник. Както знаете, той разгражда мазнините, а такива замърсявания се състоят главно от мазнини. Нанесете продукта върху мръсното петно. Изчакайте 20 минути и след това изперете дрехата.

Вече знаете как да почистите ръкавите и джобовете на якето. Не се примирявайте с мазните петна!

loading...