НАЧАЛО ЗДРАВЕ Пилинг на скалпа за по-лъскава, мека и обемна коса

Пилинг на скалпа за по-лъскава, мека и обемна коса

Пилинг на скалпа за по-лъскава, мека и обемна коса
Пилинг на скалпа за по-лъскава, мека и обемна коса

Пилинг на скалпа и защо е толкова важен за косата?

Препоръки за това как да се грижим за косата си можем да намерим в интернет по всяко време. Бих искала, обаче, да споделя с вас трика, за който ми разказа моята фризьорка. И въпреки че в началото ми звучеше налудничаво, наистина работи! Просто добавете захар към шампоана.

Направете си захарен пилинг на скалпа
Фактът, че от време на време трябва да правите пилинг на скалпа, не е революционно откритие. Ако кожата на тялото се нуждае от пилинг, защо скалпът да не се нуждае от това? Там също се образуват мъртви клетки.

Как да го направите?
Смесете малко шампоан с размер на лешник със супена лъжица обикновена захар в купа. Навлажнете косата и нанесете върху нея приготвената смес. Масажирайте старателно скалпа. Кристалите на захарта скоро ще се разтворят. Не се притеснявайте, захарта се отмива добре, косата ви няма да лепне.

Защо не се прави често?
В противен случай може да загубите естественото рН на кожата си. Достатъчно е да правите пилинга през зимните месеци, когато косата и скалпа ни са под въздействието на температурни промени. Дори през зимата е достатъчно да го правите по време на всяко пето измиване на косата.

Вижте още: Домашен сироп за силен имунитет

Резултати след няколко дни
Зашеметяващите резултати идват много бързо – след около три седмици. Косата ви ще бъде по-обемна, по-лъскава, по-мека и ефирна.

loading...