НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Направете си вкусна баница с домашни кори!

Направете си вкусна баница с домашни кори!

Баница с домашни кори - това е най-лесната рецепта

Баница с домашни кори – това е най-лесната рецепта. Как да си направите домашни кори по бърз и лесен начин?

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвената баница. По-рано се приготвяше много често и се ядеше като основно ястие. Днес малко хора знаят как се правят домашни кори и тази рецепта ще бъде най-полезна за младите домакини, които искат да се научат как да правят хубава домашна баница.

Необходими съставки:
1 кг брашно
70-80 мл олио
1 супена лъжица сол
500-600 мл хладка вода

За пълнеж:
300-400 г сирене
6 яйца

Приготвяне:
Поставете брашното в по-дълбока купа, добавете олио и сол, след което постепенно замесете тестото, като добавите хладка вода. Тестото не трябва да е нито много твърдо, нито много меко. Не трябва да се полепва по ръцете.

След като замесите добре тестото, разделете го на три по-големи топки. Ако правите по-малки кори, тогава направете повече и по-малки топчета.

Разточете топчетата тесто върху леко набрашнена повърхност с помощта на точилка. Кората трябва да е приблизително с размерите на средна пица. Намажете цялата повърхност с олио и я оставете в тава, също намазана с олио.

Намазаните кори трябва да си почиват около 15 минути. Стаята, в която се меси тестото, трябва да е топла. Докато корите почиват, пригответе плънката.

Повдигнете първата кора с ръце в средата, след това постепенно завъртете кората, за да се разтегнат равномерно всички страни.

След това я поставете върху работна повърхност, покрита с чаршаф, след това постепенно и внимателно издърпайте краищата с пръсти и се движете в кръг около цялата кора. Накрая откъснете дебелите краища.

Разпределете плънката равномерно върху цялата кора и поръсете с малко олио. След това повдигнете чаршафа от едната страна, така че кората да започне да се навива на руло.

Внимателно навийте рулото в тавата на спирала, във формата на охлюв. Продължете с останалите кори.

Намажете ги отгоре с малко олио и го изпечете в добре загрята фурна на 220 градуса. Ако забележите, че бързо се зачервява отгоре, сложете фолио или хартия, за да не изгори.

Баница с домашни кори - това е най-лесната рецепта

Вижте още: Защо нямаме пари? Кои неща отнемат финансовата енергия от нас?

Когато е добре изпечена отгоре, напръскайте с малко вода и я покрийте с памучна кърпа, докато се охлади малко и омекне.

Вашата баница с домашни кори е готова за консумация.

loading...