НАЧАЛО ЗДРАВЕ Нарушена чернодробна функция

Нарушена чернодробна функция

Лоша чернодробна функция - не пренебрегвайте тези симптоми
Лоша чернодробна функция - не пренебрегвайте тези симптоми

Лоша чернодробна функция – ето на кои симптоми трябва да обърнете внимание!

Трябва да се отнасяте внимателно към здравето си и да слушате сигналите на тялото, които ще ви помогнат за предотвратяване на по-сериозни здравословни проблеми. Днес искаме да ви разкажем за три признака, които показват лоша чернодробна функция.

Погледнете се добре в огледалото
След като се събудите, погледнете отблизо лицето си. Ако забележите подпухналост и тъмни кръгове под очите си, тогава не се паникьосвайте, може би просто не сте спали достатъчно или сте яли нещо мазно и пържено преди лягане или може би сте пили алкохол.

Но ако този признак е постоянен, тогава трябва напълно да промените начина си на живот. За конкретни препоръки се обърнете към Вашия лекар. Но първо подобрете работата на храносмилателната си система, тъй като токсините влияят негативно на черния дроб и след това на бъбреците.

Постоянна умора
Ако се чувствате уморени през цялото време, особено сутрин, това е вторият признак, че черният дроб не функционира добре. Тази умора е следствие от факта, че детоксикацията не е настъпила през нощта, следователно сутрин просто искате да спите и да не правите нищо.

За да разрешите този проблем, добавете към вашата диета много храни с високо съдържание на антиоксиданти. Вечер ви съветваме да използвате термично обработени фибри без животински протеини.

Идеални са печени тиква или ябълки. Тези продукти перфектно премахват токсините от стомашно-чревния тракт, предотвратяват запек и имат лек холеретичен ефект.

Запек
Третият сигнал, че черният дроб не се справя добре, е запека. В този случай жлъчният мехур не работи добре, което има лош ефект върху черния дроб.

Жлъчката е естествено „смазващо вещество“ за червата, което води до свиване и по този начин осигурява редовно изхождане. Нормата е 1-2 пъти на ден. По този начин черният дроб успява да премахне всички токсини, тежки метали и холестерол.

Вижте още: Местоположение на бенките по тялото и тяхното значение

При запек може да се образуват камъни в жлъчния мехур, а рисковете от атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания се увеличават. Единственият начин да се справите с това е да преминете към често хранене на малки порции, 5-7 пъти на ден. При такава диета е наложително да се добави каквото и да е растително масло: една чаена лъжица при всяко хранене.

Но всички тези съвети не бива да се използват без консултация с лекар.

loading...