НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чеснова вода за силен имунитет

Чеснова вода за силен имунитет

Ползи от покълналия чесън и чесновата вода за здравето
Ползи от покълналия чесън и чесновата вода за здравето

Ползи от покълналия чесън и чесновата вода за здравето. Предпазват от вируси и подсилват имунната система.

Чесновата вода укрепва имунната система и прочиства организма от токсини и има много мощен ефект срещу всички видове възпаления – вирусни, гъбични и бактериални. Счита се за едно от най-силните природни средства.

Как да приготвим чеснова вода
Обелете скилидка чесън и я нарежете по дължина, сложете я във вода, покрийте с чинийка и я оставете да престои на стайна температура за 24 часа. Изпийте водата. Повтаряйте тази процедура поне седем пъти за един месец. Най-добре би било да пиете напитката средно два пъти седмично.

Тази напитка ще подсили имунната ви система, ще прочисти тялото от натрупаните токсини и ще предотврати редица заболявания, включително високо кръвно налягане, възпаление, грип, вируси и бактерии, но и най-сериозните заболявания като рак.

Ползи от пкълналия чесън
Може да не го знаете, но покълналият чесън е дори по-здравословен от обикновения чесън, защото е по-силен антиоксидант. Неговите противовъзпалителни и противоракови свойства, както и мощният ефект, който оказва върху сърдечно-съдовата система, са още по-силни.

Някои растения, като картофите, са вредни, когато покълнат, защото тогава отделят определени токсини, но при чесъна не е така. Най-здравословен е, когато покълне, защото тогава достига пълния си потенциал и хранителни стойности.

Вижте още: Картофени кюфтета

Затова смело оставете чесъна да покълне и след това го използвайте. Ето как.

Поставете половинките чесън, които ви останаха от водата в чинийка и покрийте с чаша. Оставете на стайна температура. По този начин чесънът ще пусне кълнове много бързо. Покълналият чесън е най-добре да се използва пресен, като се добавя към салати, напитки или поръсва върху ястия.

loading...