НАЧАЛО ЗДРАВЕ Защо замразеното алое е по-полезно?

Защо замразеното алое е по-полезно?

Замразено алое вера - полезни свойства и приложение
Замразено алое вера - полезни свойства и приложение

Замразено алое вера – полезни свойства и приложение. Ето какво трябва да направите.

Имате ли алое вера у дома? Освен че е непретенциозно, изглежда добре, но най-голямата му сила се крие в лечебните му ефекти, за които се използва и търси от хората по целия свят. Въпреки това, за да извлечете максимума от неговия лечебен потенциал в прясно състояние, според експертите трябва да направите съвсем просто нещо – просто поставете пулпата от целия лист на растението във фризера.

Защо трябва да го замразите?
Сигурно сте забелязали, че когато отрежете лист от алое, започва да тече лечебен гел, който трябва да се използва незабавно – той е най-ценната част от растението. Ако не използвате гела веднага, ще загубите най-ценните му компоненти – колкото по-дълго той е изложен на външната среда, толкова повече лечебните вещества изчезват. Със сигурност знаете, че гелът от това растение е чудо за нашата кожа, но трябва да се отбележи, че при някои хора се появява неприятна кожна реакция при контакт с гела в напълно свежо състояние – особено ако го прилагат върху чувствителни зони по кожата. Въпреки това, дори този отрицателен ефект се елиминира напълно при замразяване. В допълнение, това е най-добрият начин да поддържате лечебната сила на алое за почти неопределен период от време.

Необходими са ви:
голям лист от алое вера
форма за лед
нож
лъжица

Приготвяне:
Вземете месест лист от алое и нож, отстранете връхната част на листа.

С помощта на лъжица бавно извадете гела и внимателно го поставете във формата за лед.

След това я поставете във фризера за поне 12 часа.

За да увеличите ефективността на това растение в замразено състояние, можете да добавите няколко капки лимонов сок и например витамин Е, който е незаменим за кожата.

Как да използвате замразено алое вера?

При изгаряния
Дори по-сериозни, при слънчеви изгаряния – всичко, което трябва да направите е да минете мястото с кубче алое. Този трик също работи перфектно при натъртвания.

При натъртвания и мехури
Масажирайте кожата на лицето си за кратко – това е най-невероятното лечение за уморена кожа, за изсветляване, премахване на кръговете под очите и лечение на акне.

За ухапвания от комари и насекоми
Помага за нула време.

При афти
То е отлична съставка в коктейли и здравословни напитки – вместо кубчета лед, просто използвайте кубчета алое вера. Кубчетата алое вера са отлична помощ при запек – просто ги добавете към напитката.

Вижте още: Разберете какъв човек сте всъщност с този тест!

Бомба за отслабване
Алое вера и лимонов сок – гениална комбинация за разтваряне на мастните натрупвания и за стимулиране на метаболизма.

При разширени вени
Направете си масаж с кубчетата алое вера.

loading...