НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да почистите фугите и цялата баня до блясък?

Как да почистите фугите и цялата баня до блясък?

Как да почистите фугите и цялата баня до блясък
Как да почистите фугите и цялата баня до блясък

Как да почистите фугите и цялата баня до блясък?

Имаме няколко страхотни идеи за вас как банята вкъщи да блести от чистота без скъпи химикали!

Това са 100% изпитани съвети за почистване.

Всички ми казват, че имам нова баня!
По същия начин почистих плочките в коридора, където всички влизат с мръсни обувки. Намокрих четка със средно твърди влакна и изсипах 2 пакетчета бакпулвер във фугите. Изтърках ги добре и оставих да подейства известно време. След това изплакнах с вода, в която разтворих пакетче лимонена киселина. Това е всичко, плочките и фугите са като нови.

Използвам бакпулвер и за отстраняване на варовика в тоалетната – изсипвам го, оставям да подейства през нощта и след това просто изплаквам.

Това ще ви помогне срещу миризмата от канализацията
Опитвам се да използвам възможно най-малко химикали за почистване на дома си. Когато имаме проблем в жилищната сграда с миризмата от канализацията, използвам това доказано чудо. Вечер сипвам 2 пакетчета бакпулвер в канализацията и на сутринта просто изплаквам със силна струя вода. Препоръчвам този трик особено на тези, които живеят на горните етажи в жилищна сграда.

С помощта на бакпулвер се справям със запушените тръби вкъщи. Страхотен е и работи бързо и надеждно. Той още не ме е разочаровал. Преди да го изсипя в канализацията, премахвам колкото се може повече косми и замърсявания, които са на повърхността.

Необходими са ви:
200 г бакпулвер
200 г сол
150 г топъл оцет
малко гореща вода

Смесете солта и бакпулвера заедно. Получената смес изсипете в мивката и я залейте с топъл оцет.

Налейте малко гореща вода и изчакайте няколко минути. Тази смес напълно разтваря всичко, което е запушило тръбата.

Как да почистите фугите?
Най-лесният и бърз начин е да използвате каквото и да е белина. Нанесете я с четка за зъби върху всички фуги и оставете да действа според препоръките. Изплакнете обилно, така че някъде да не остане мръсотия и оставете да изсъхне.

Оцетът със сода бикарбонат също е ефективно избелващо средство за почистване и дезинфекция на фугите. Използвайте стара четка за зъби за нанасяне.

Почистване на фугите смес със сода за хляб и оцет
Универсално почистващо средство за стъкло, санитарен фаянс, плочки

Необходими са ви:
вода
бял оцет
пресен розмарин
спрей бутилка

Розмаринът е удивително ароматно растение. Залейте го в буркан с бял оцет и затворете с капачка. Поставете на тъмно място и оставете да престои за няколко дни (4 до 5). Разклащайте добре всеки ден.

Ако не искате да чакате няколко дни, оставете оцета да заври, преди да го излеете върху розмарина. След няколко часа прецедете. Уверете се, че в разтвора не са останали малки парченца.

Вижте още: Бърза, вкусна и красива торта с нежен крем

Сега просто изсипете в спрей бутилката, добавете дестилирана вода (в съотношение 1 част оцет и 1 част вода) и готово.

Средството е идеално за почистване на стъкло и плочките в банята. Миризмата на оцет изчезва по време на почистване и лек аромат на розмарин ще завладее дома ви. Много по-добре от химическите миризми на почистващите препарати!

loading...