НАЧАЛО ЗДРАВЕ Семена от кимион срещу настинка и болки в гърлото

Семена от кимион срещу настинка и болки в гърлото

Лек за настинка и болезнено гърло с кимион. Лесна рецепта
Лек за настинка и болезнено гърло с кимион. Лесна рецепта

Лек за настинка и болезнено гърло с кимион. Помага в рамките на няколко часа.

Дъщеря ми има хронична ангина от детството. Спомням си, че като дете тя криешком пиеше студени напитки, ​​а на сутринта вече беше с температура.

Боледуваше често до 17 годишна възраст, докато тази рецепта само за три дни я изправи на крака. Преди това, освен възпалено гърло, имаше температура, гной и трябваше да приема антибиотици. Лечението продължаваше до 10 дни и детето често пропускаше училище.

И сега, щом усети дискомфорт в гърлото, тя веднага прибягва до това лекарство. Буквално за три дни се справя с болестта. И сме спокойни цяла година.

Реших да споделя рецептата с вас, защото се убедих в нейната ефективност.

Лек за настинка и хронична болка в гърлото
Половин чаша смлени семена от кимион се заливат с 1 чаша вода. Поставете всичко в емайлирана купа и варете за 15 минути. Ще получите вискозна смес, която по консистенция ще бъде подобна на утайката от кафе.

Прецедете получената маса през сито и добавете 1/4 чаша вода. Сложете отново да заври, след това свалете от котлона, добавете 1 с. л. коняк.

Приемайте по 1 супена лъжица на всеки половин час. Болката ще изчезне след първите два часа. След 4 часа лечението може да приключи.

Вижте още: Чесън, лук и хрян срещу грип и вируси

Ако болестта ви притеснява дълго време, използвайте тази смес за 4 часа в продължение на няколко дни.

Този лек помага при чести настинки, тонзилит, фарингит, трахеит.

loading...