НАЧАЛО ЗДРАВЕ Правете компреси при висока температура

Правете компреси при висока температура

Компреси при температура - стари народни рецепти
Компреси при температура - стари народни рецепти

Компреси при температура – стари народни рецепти, които да използвате преди да посегнете към лекарствата.

Най-успешният начин за облекчаване на температурата е да си починете, да пиете много течности, да си направите компреси, да си вземете душ.

В някои ситуации може да се наложи да използвате лекарства за понижаване на температурата, но ние ги препоръчваме само след като сте изпробвали тези естествени начини.

Температурата трябва да се понижава, когато е над 38 градуса. При деца за температура се смятат стойности над 37,7 градуса.

Компреси при температура
Използвайте ябълков оцет и вода в съотношение 2/3 вода и 1/3 оцет. Поставете върху челото, ставите, краката.

В допълнение към класическите компреси, често се препоръчва да натопите чорапите в ябълков оцет, да ги поставите на краката си и да ги увиете с кърпа. Сменете ги, когато е необходимо.

От суровите картофи също се правят компреси, които “извличат” температурата от тялото.

Вземете по-голям картоф и го измийте добре. Можете да нарежете картофите или да ги настържете. Поставете ги на ходилата и обуйте чорапи. Ако е необходимо заменете ги с нови. Компресите могат да се поставят върху челото и дланите.

Сложете по един белтък върху кърпа и увийте краката си, така че белтъкът да е в контакт с ходилата. Можете да поставите прозрачно фолио или торбичка върху кърпата, за да не изтича, и след това да обуете чорапите.

Чесънът помага за понижаване на температурата, защото стимулира изпотяването и премахва токсините от тялото, а освен това има антивирусни и антибактериални ефекти.

Вижте още: Как да почистите фугите и цялата баня до блясък?

Обелете и намачкайте 2 големи скилидки чесън, след което ги смесете с 2 супени лъжици зехтин. Загрейте леко сместа и я нанесете върху ходилата. Увийте краката си в марля или плат и оставете за една нощ.

Можете да използвате ракия за масаж на пулсовите зони по тялото като: ставите, над дланите, подмишниците и ямките зад коленете. Масажирайте и повърхността на дланите и ходилата. Алкохолът “издърпва” температурата от тялото.

loading...