НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лек за подагра

Лек за подагра

Лек за подагра - ето как да алкализирате тялото си
Лек за подагра - ето как да алкализирате тялото си

Лек за подагра може да се намери и в кухнята.

Подаграта е заболяване или медицинско състояние, което обикновено се характеризира с повтарящи се пристъпи на възпалителен артрит. Проявява се като червена, чувствителна, гореща и подута става. Подаграта може да се лекува с природни средства и едно от тях е содата за хляб.

Това, което причинява подагра, е увеличаването на кристалите на пикочната киселина, която има повишена стойност в кръвта. Кристалите най-често се отлагат в областта на ушите, лактите и бъбреците. Когато бъбреците не вършат добре работата си и не могат да отстранят цялата пикочна киселина от тялото, тя кристализира и се утаява около ставите. Това води до началото на възпалителния процес.

Хората, които имат излишна пикочна киселина в тялото си, трябва да променят диетата си. Храната трябва да се основава на пресни плодове и зеленчуци. Морските дарове, месото, алкохолът и преработените захари водят до увеличаване на пикочната киселина в организма. Не забравяйте да пиете колкото се може повече вода. Добре е да се консумират натурални сокове, но също и билкови чайове.

Лек за подагра
Содата за хляб регулира стойността на рН на организма, следователно тя е лек за много заболявания и това е потвърдено от науката.

Смята се, че содата за хляб може да облекчи или спре пристъпите на подагра, като повиши рН на кръвта. Просто разтворете половин чаена лъжичка сода за хляб в 250 мл вода. Препоръчително е да се пият по четири чаши на ден, като една чаша трябва да се изпива преди лягане.

Содата за хляб като лекарство има магически свойства, които лекуват целия организъм.

Обикновената вода със сода за хляб, не лекува конкретно заболяване, но е профилактика на много заболявания. Трябва да се положат усилия за поддържане на тялото в алкално състояние. Содата за хляб може да помогне за балансиране на нивата на рН в тялото, което ще предотврати много заболявания, дори най-тежките. Твърде много киселина в организма е една от водещите причини за много заболявания.

Вижте още: Замръзнали чистачки и запотени стъкла – ето го решението

Всяка сутрин на гладно, преди закуска се изпиват 200 мл топла вода, смесена със сок от половин лимон.

Ябълковият оцет помага да се създаде алкална среда в тялото. Разредете една супена лъжица оцет в 200 мл вода и пийте 2 пъти на ден, една чаша преди обяд, а другата преди вечеря.

loading...