НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мед и вода за силен имунитет

Мед и вода за силен имунитет

Напитка срещу запек и за подсилване на имунитета
Напитка срещу запек и за подсилване на имунитета

Напитка срещу запек и за подсилване на имунитета е медената вода. Вероятно вече сте чували за тази комбинация, но знаете ли какви полезни свойства за здравето има?

За отслабване
Захарта, която се съдържа в меда, е естествен и е здравословен източник на калории. Не само това, но тази комбинация ще намали повишеното желание за сладко.

Напитка срещу запек
Комбинацията може да регулира работата на храносмилателната система. Антисептичните ефекти на меда имат благоприятен ефект върху храносмилането, а комбинацията с вода омекотява изпражненията.

Укрепва имунитета
Медът има невероятна способност да неутрализира бактериите. Биологичният мед има най-много ензими, минерали и витамини, които се борят с бактериите, е особено препоръчителен. Медът също е отличен антиоксидант, който помага в борбата със свободните радикали.

Намалява алергиите
Естественият мед от вашия регион може да помогне на тялото да свикне с полените. В този случай водата не е задължителна, но допълнителната хидратация не може да навреди.

Повишава енергията
Не е нужно да посягате към кафето, за да се събудите – разбъркайте малко мед в топла вода. Тази здравословна комбинация също може да възстанови ентусиазма и енергията ви.

Успокоява възпаленото гърло и облекчава кашлицата
Топлата вода и медът могат да облекчат дразненето на гърлото и да успокоят кашлицата.

Страхотни причини, поради които трябва да пиете вода с канела и мед всеки ден.

Детоксикация
Медът и водата ще помогнат на тялото ви да се отърве от токсините. Доброто храносмилане, което също се влияе от меда, е отговорно за детоксикацията на тялото. Ще получите още по-добри резултати, ако добавите и лимон.

Киселината в лимона има положителен ефект върху ензимните функции и стимулира работата на черния дроб.

Подобрява здравето
Хидратира тялото и намалява риска от сърдечни заболявания.

Лъжица мед преди лягане
Медът съдържа триптофан, аминокиселина, която насърчава релаксацията и подготвя тялото за сън. Въпреки че отчаяно се нуждаем от триптофан, човешкото тяло не е в състояние да го произведе самостоятелно. Ако се събуждате често през нощта, има голяма вероятност да страдате от недостатък на гликоген, който ни е необходим за добър и качествен сън.

Вижте още: Лесни упражнения за облекчаване на болката в гърба

Тяло, което страда от недостиг на гликоген, увеличава секрецията на адреналин и кортизол, които не ни позволяват да заспим. Медът съдържа гликоген, така че ако искате да се насладите на добър и качествен сън, най-добре е да се поглезите с лъжица мед преди лягане.

loading...