НАЧАЛО ЗДРАВЕ Начални симптоми на пневмония

Начални симптоми на пневмония

Симптоми на пневмония, които не бива да игнорирате
Симптоми на пневмония, които не бива да игнорирате

Симптоми на пневмония – ако ги забележите, не забравяйте да посетите лекар!.

Почти всички настинки и респираторни инфекции минават леко и без усложнения, но, за съжаление, понякога заболяванията на горните дихателни пътища могат да прераснат в пневмония. В някои случаи не е лесно пневмонията да се разпознае.

Това са шест признака на “тиха” пневмония, които ще помогнат за идентифициране на болестта възможно най-скоро, за да може да предприемете действия.

Симптоми на пневмония:

Учестен пулс
Измерете сърдечната честота и ако тя е по-висока от 100 удара в минута, не забравяйте да посетите лекар – може да имате пневмония.

Болка в гърдите
Това показва, че инфекцията бавно започва да засяга дихателните пътища. Ако болката в гърдите не отшуми, след като кашлицата отмине – незабавно посетете лекар.

Влажна изтощителна кашлица
Ако кашлицата е постоянно влажна, отделяте храчки, но усещането за облекчение не идва, трябва да посетите лекар възможно най-скоро – изтощителната кашлица може да бъде симптом на пневмония.

Затруднено дишане
Когато дихателните пътища са засегнати, тогава се появява затруднено или плитко дишане. Обикновено се случва, когато инфекцията се е разпространила достатъчно дълбоко в белите дробове и изисква незабавна медицинска помощ.

Вижте още: Лесни упражнения за облекчаване на болката в гърба

Храчки с кръв
Ако храчките, които изкашляте, съдържат кръв или имат ръждив цвят, това е знак, че болестта е засегнала белите ви дробове.

Температура
Не пренебрегвайте този симптом и не се опитвайте да я “свалите” – незабавно посетете лекар.

loading...