НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да си направите домашен шампоан за косопад?

Как да си направите домашен шампоан за косопад?

Домашен шампоан за косопад - ето как да го направите
Домашен шампоан за косопад - ето как да го направите

Домашен шампоан за косопад – ето как да го направите и да го използвате.

Знаете ли каква е причината за косопада? Експертите казват, че той е свързан с различни фактори като: стрес, бременност, менопауза, загуба на тегло и т.н.

Но други причини също могат да ускорят този процес и да предизвикат косопад.

Как да си направите собствен домашен шампоан за косопад?
Първото нещо, което трябва да направите, е да си купите органичен, pH неутрален шампоан. Можете да използвате обикновен бебешки шампоан. Този шампоан се използва като основна съставка, към която се добавят още 3 съставки.

Добавете етерично масло от розмарин. То е идеално за увеличаване на притока на кръв към скалпа, осигурявайки здравина на косата. Ще ви трябва и лимоново етерично масло. То е отличен антисептик.

И трето, имате нужда от 2 капки витамин Е, който можете да си купите от аптеката. Витамин Е е много полезен при косопад.

Приготвяне:
Добавете 10 капки етерично масло от розмарин и 10 капки етерично масло от лимон към вашия шампоан. След това добавете 2 капсули витамин Е. Разклатете добре преди да използвате шампоана.

Вижте още: Ето как месецът на раждане влияе върху характера на жената!

Начин на приложение:
Много е важно да използвате този домашен шампоан през ден. Нанесете го върху косата си и масажирайте скалпа за няколко минути. Оставете да действа 10 минути. След това измийте с топла вода.

Ще бъдете изумени от резултатите от този домашен шампоан за косопад. В рамките на няколко седмици ще забележите, че косата ви е започнала да расте и е спряла да пада!

loading...