НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лапи от зелеви листа при респираторни инфекции

Лапи от зелеви листа при респираторни инфекции

Лапи от зелеви листа с мед за лечение на кашлица
Лапи от зелеви листа с мед за лечение на кашлица

Лапи от зелеви листа с мед за лечение на кашлицата и за изхвърляне на секретите от белите дробове.

Зелевите листа помагат при всички видове кашлица. Ако страдате от чести респираторни инфекции, астма, бронхит или пневмония, лапите от зелев лист и мед, със сигурност, ще ви помогнат при лечението.

По време на грипния сезон, мнозина си спомнят за този бабин лек, който наистина помага.

Въпреки че не може да замени лечението с медикаменти, предписани от лекаря, все пак ще помогне при кашлица и болка и, разбира се, ще допринесе за по-бързото ви възстановяване.

Тези лапи от зелеви листа успокояват сухата кашлица и спомагат за по-лесното изхвърляне на секретите от дробовете.

Съставки:
Два листа прясно зеле, мед, преварена вода, найлонова торбичка, плътна памучна тениска, кърпа или шал.

Приложение:
Ако кашлицата е силна. Отделете две или три големи, широки листа от външната страна на зелето, достатъчно големи, за да покрият гърдите и гърба.

Намачкайте с точилка листата, за да омекнат, но можете и да ги сложите в чиния и да ги залеете с вряла вода. Това е особено добре, защото те ще се нагреят и по този начин ще затоплят гърдите.

След нагряване за няколко минути във вряла вода, извадете ги, отцедете и ги намажеге с мед. Поставете ги върху голите гърди и гръб, покрийте с найлонов плик или фолио.

Облечете плътна тениска и увийте с кърпа или вълнен шал, за да поддържате тялото си топло. Най-добре е да оставите компреса до следващата сутрин.

На сутринта махнете зелевите листа и почистете кожата с кърпа, напоена с хладка вода. Повторете това лечение от три до седем поредни нощи, в зависимост от силата на кашлицата.

Вижте още: Ето как месецът на раждане влияе върху характера на жената!

Съвет: В допълнение към тези компреси, за да се отървете от секрета от белите дробове, е необходимо да пиете много вода, да ядете чесън, лук, джинджифил, аспержи, зеле, карфиол, броколи, репички, зеле, цвекло, рукола, куркума.

Избягвайте тежки храни като: сладкиши, пържени храни, тестени изделия, консерви, алкохол.

loading...