НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистете микровълновата с домашен препарат!

Почистете микровълновата с домашен препарат!

Лесно почистване на микровълновата с домашно направен препарат
Лесно почистване на микровълновата с домашно направен препарат

Лесно почистване на микровълновата с домашно направен препарат за няколко минути.

Микровълновата фурна, подобно на фурната, се покрива със слой мазнина много бързо, така че този домакински уред изисква специални грижи.

Въпреки че, със сигурност, има редица начини за подпомагане на почистването на микровълновата фурна, не всички от тях са достатъчно ефективни. Ето защо ви предлагаме да опитате този много прост, но наистина ефективен метод, който ще ви помогне да се насладите на чиста микровълнова фурна.

Лесно почистване на микровълновата – първо изключете уреда от контакта.

Смесете 100 мл водка и 100 мл препарат за миене на съдове. Изсипете тези два продукта в спрей бутилка и разклатете.

Напръскайте вътрешността и външността на микровълновата фурна, изчакайте около минута и след това избършете със суха кърпа. Ако микровълновата фурна е силно замърсена, изчакайте повече.

Можете също да почистите кухненските плочки или фурната със същия разтвор – това средство ще помогне за бързо и ефективно отстраняване на мазнините.

Вижте още: Лапи от зелеви листа при респираторни инфекции

За още по-добри резултати добавете малко лимонена киселина и сода в купа с вода. Поставете съда с вода в микровълновата, включете таймера за 4-5 минути. Получената пара ще направи още по-лесно премахването на остатъците от мазнини – избършете ги със суха гъба.

loading...