НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Супер хитринки: Как да не се образува ненужен лед във фризера и...

Супер хитринки: Как да не се образува ненужен лед във фризера и как се размразява бързо фризер?

0
Размразяване на фризера 10 пъти по-бързо. Ето как.

Размразяване на фризера 10 пъти по-бързо и трик за по-бавно образуване на леда.

При по-старите модели фризери без антифризна система от време на време се образува леден слой или груб снежен слой. За да не се налага всеки път да размразявате целия фризер, ние ви предлагаме ефективен метод, който лесно може да се справи с този проблем.

Ако забележите заледяване във фризера, изпразнете го и сложете няколко пластмасови бутилки, пълни с гореща вода. Ледът ще се стопи бързо.

Отстранете остатъците от ледения слой, избършете фризера до сухо и нанесете глицерин върху цялата повърхност с помощта на памучен тампон. В резултат на това ледът ще се образува много по-бавно.

Уверете се, че всички продукти във фризера са плътно затворени, така че влагата да не се изпарява и да не се образува заледяване отново.

Проверете вратата на фризера. За да се уплътни добре, уплътняващата гума не трябва да е повредена. Ако нещо не е наред с нея, то трябва да бъде заменена. Уверете се, че вратата на фризера е винаги плътно затворена.

Размразяване на фризера 10 пъти по-бързо
Пластмасова бутилка гореща вода може да ви помогне да размразите фризера много по-бързо. Можете да използвате няколко наведнъж, за да ускорите процеса.

Можете да размразите леда още по-бързо със спрей бутилка и гореща вода. Просто напръскайте върху заледена повърхност.

Размразяване на фризера 10 пъти по-бързо. Ето как?

Ако нямате глицерин, обикновеното растително масло също ще ви помогне. Обикновено се образува лед, защото поставяте отворена храна във фризера, която отделя влага. Поради това се препоръчва храната да се държи затворена, например в пластмасови съдове.

Проверете уплътнението на фризера – затворете вратата заедно с хартиената лента. След това опитайте да я движите вертикално. Ако върви лесно, вратата не е херметична – затова ледът се натрупва толкова бързо. Необходимо е да се обадите на специалист и да смените уплътнението.

Вижте още: Сода за хляб срещу неприятни миризми

Размразяване на фризера 10 пъти по-бързо. Ето как?
Размразяване на фризера 10 пъти по-бързо. Ето как?

И още по-гениални и бързи съвети за размразяване: поставете вентилатора пред фризера или използвайте сешоар – ледът ще започне да се топи пред очите ви! След 30-60 минути фризерът ще бъде напълно размразен.