НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Домашен тор за буйно цъфтящо мушкато

Домашен тор за буйно цъфтящо мушкато

Домашен тор за мушкато за обилен цъфтеж през цялата година
Домашен тор за мушкато за обилен цъфтеж през цялата година

Домашен тор за мушкато за обилен цъфтеж през цялата година. Мушкатото ще цъфти невероятно красиво, няма да можете да откъснете поглед от него! За съжаление, рядко се виждат красиви саксии на первазите, защото не всеки знае как правилно да се грижи и да подхранва тези цветя, така че да цъфтят великолепно през цялата година.

Това цвете се нуждае от редовно подхранване, което ще му осигури необходимите вещества за буен цъфтеж. Можете да си приготвите това средство за подхранване вкъщи. Комбинирайте следните компоненти в удобен стъклен съд:

2,7 литра чиста, утаена вода
100 г качествена прясна мая
1/2 чаша захар

Вижте още: Оригинална кашпа за градината

Сместа трябва да се покрие с марля в стъклен съд (например 3-литров буркан) и да се държи на топло. Разклащайте съдържанието от време на време. Средството ще бъде готово, когато процесът на ферментация приключи. За да подхраните мушкатото, разредете 1 чаша в 10 литра вода. Ако не се нуждаете от толкова голямо количество, тогава направете по-малко, но непременно спазвайте пропорцията 1:10. Трябва да поливате мушкатото веднъж на 2 седмици по 1 чаша на саксия.

Пригответе си този домашен тор за мушкато, няма да съжалявате!

loading...