НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ако се борите с мухъла в апартамента, опитайте това!

Ако се борите с мухъла в апартамента, опитайте това!

Премахване на мухъла в апартамента: 5 ефективни начина
Премахване на мухъла в апартамента: 5 ефективни начина

Премахване на мухъла в апартамента с естествени средства.

Известно е, че плесените в апартамента могат да доведат до заболявания и освен естетически проблем, те са и сериозен здравословен проблем. Отстраняването им, обаче, не е лесно. Ето защо, днес, ви предлагаме 5 ефективни начина как да се отървете от мухъла.

Кислородна вода
Това е един от най-известните и най-ефективни методи за премахване на мухъла. Пригответе разтвор от кислородна вода и вода, изсипете го в спрей бутилка и използвайте върху засегнатите области. Това решение е много ефективно.

Оцет
Оцетът има антисептични свойства и това е една от причините, поради които той може да елиминира повечето видове гъбички.

Изсипете неразреден оцет (около 1,5 чаши) в спрей бутилката и нанесете върху засегнатите области. След 60 минути е необходимо да се избърше цялата повърхност и след това да се третира с лимонов сок.

Масло от чаено дърво
Този естествен метод работи отлично за унищожаване на гъбичките.

Пригответе следния разтвор: добавете 2 чаени лъжички масло към чаша вода. След това разбъркайте, изсипете в спрей бутилка и разклатете. Използвайте при необходимост и избършете повърхността със суха кърпа, след като тя е напълно изсъхнала.

Вижте още: Питка с орехи и шоколадов пълнеж

Сода за хляб
Понякога, може да изглежда, че содата за хляб е надценена. Но в този случай тя наистина е много ефективна. В борбата срещу мухъла използвайте силно концентриран разтвор от сода за хляб, вода и оцет. С помощта на спрей бутилка напръскайте разтвора директно върху засегнатата повърхност и след това внимателно избършете с гъба.

Боракс
Бораксът е друго идеалено средство в борбата срещу плесените. Смесете чаша боракс с вода и нанесете върху повърхността.

loading...