НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Кромид лук за дома – неочаквани ползи и употреба

Кромид лук за дома – неочаквани ползи и употреба

Кромид лук за дома - неочаквани ползи и употреба
Кромид лук за дома - неочаквани ползи и употреба

Кромид лук за дома

Обикновеният лук може да се използва не само при готвене. Лукът е истинско съкровище за всяка домакиня!

Лукът прогонва комарите. Нарежете го на пръстени и го оставете във вода. Лукът има и антибактериални свойства, което означава, че сокът му ще помогне при ухапвания от насекоми – облекчава дразненето и зачервяването.

Лукът, изненадващо, ще помогне за премахването на петната от пот по дрехите – просто капнете сок от лук върху петното, оставете го да действа известно време и изперете, както обикновено. Лукът се бори и с мръсотията по светлите дрехи и обувки. Изтъркайте мръсното място с лук, оставете го за известно време и изперете в пералнята или на ръка.

Полезните свойства на лука в ежедневието не свършват дотук! Почистете решетката след барбекю – лукът не само ще неутрализира неприятната миризма, но и ще се справи с въглеродните отлагания. Просто изплакнете решетката под вода след процедурата.

Червеният лук, нарязан на четвъртинки заедно с люспата, ще добави сочен и приятен розов оттенък на пилето. Просто го сварете заедно с лука и люспите и тогава пилешката салата ще има приятен нюанс. Между другото, знаете ли, че за да премахнете лошата миризма на лук от устата, просто трябва да изядете няколко парчета бадеми или орехи?

Лукът прогонва комарите и помага при ухапвания

Вижте още: Красив и ефектен модел плетка

И, разбира се, лукът се използва широко в козметологията. Момичетата активно използват сок от лук като маска за коса, която активира космените фоликули и стимулира растежа на косата. Достатъчно е да правите такава маска от 30 минути до 1 час. Можете да добавите малко мед и зехтин към маската за по-добър ефект.

Лукът прогонва комарите и помага при ухапвания

Можете да изсушите лука във фурната. Добавете го към всякакви пикантни печени продукти и ще бъдете приятно изненадани от прекрасния аромат и вкус!

Това бяха една малка част от употребите на кромид лук за дома.

loading...