НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сироп с куркума за чисти бели дробове

Сироп с куркума за чисти бели дробове

Сироп с куркума за прочистване на белите дробове
Сироп с куркума за прочистване на белите дробове

Сироп с куркума за прочистване на белите дробове. Този сироп е богат на хранителни вещества и се препоръчва за пушачи и хора с респираторни заболявания, тъй като пречиства белите дробове.

Белите ни дробове са постоянно изложени на замърсяванията във въздуха и на много други вредни вещества.

Когато достигнем 30-годишна възраст, белите дробове, обикновено, достигат максималния си капацитет. След това започва да намалява и въпреки че първоначално не го осъзнаваме, дихателната система натрупва токсини, които пряко влияят на здравето. Ето защо е важно да почиствате белите дробове, за да могат да функционират правилно.

Подвеждащо е да се мисли, че само пушачите трябва да почистват белите си дробове. Има няколко естествени начина за подпомагане на прочистването на белите дробове.

Сиропът от куркума има детоксикиращи, антибактериални и антиканцерогенни свойства, които помагат да се елиминират остатъците, които могат да попречат на белите дробове да функционират правилно.

Този сироп от куркума е богат на хранителни вещества, които укрепват имунната система, действа като профилактика срещу грип, настинки и се препоръчва за хора с дихателни проблеми.

Съставки:
400 г лук
2 с. л. куркума на прах
400 г кафява захар (чиста, качествена)
2 с. л. настърган джинджифил
1 л вода

Приготвяне:
Налейте водата в тенджера, добавете кафявата захар и оставете да заври на умерен огън. Добавете нарязания лук, джинджифила и варете няколко минути. След това добавете куркумата и варете, докато съдържанието се намали наполовина. Изсипете напитката в стъклен съд, оставете да се охлади, затворете и приберете в хладилника.

Дозировка: Приемайте 2 супени лъжици на гладно всяка сутрин, около 30 минути преди закуска и 2 лъжици преди лягане.

Ползи от лука
Лукът е богат на фитохимикали, които предпазват от различни заболявания. Има антиоксидантни, противовъзпалителни, антибактериални, антиалергични и антипаразитни свойства. Той има способността да стимулира отделянето на токсини от тялото. Лукът е богат на кверцетин, вещество, което помага да се предотврати навлизането на вируси и бактерии, които причиняват проблеми с дишането като астма и бронхит.

Ползи от куркумата
Куркумата съдържа куркумин, който намалява оксидативния стрес и пневмонията. Неговите антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти помагат при лечението на много заболявания. Предотвратява белодробната фиброза.

Куркумата, също така, укрепва имунната система и белите дробове. Облекчава симптомите на астма. Предотвратява пневмонията, благодарение на своите антисептични и антибактериални свойства, които елиминират бактериите, причиняващи тази патология.

Вижте още: Домашен сметанов десерт

Ползи от джинджифила
Джинджифилът има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Отличен е за прочистване на белите дробове и предотвратява респираторните заболявания. Помага за премахването на слузта, лекува кашлицата, отваря бронхите, а също така е идеален за почистване на белите дробове от тютюн.

Ползи от кафявата захар
Кафявата захар е богата на минерали като: желязо, фосфор, магнезий, манган и калий.

Ако изберете това естествено лечение, определено ще направите чудесна услуга на белите си дробове.

loading...