НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Орхидеите ще цъфтят като луди

Орхидеите ще цъфтят като луди

Тор за орхидеи, който върши чудеса. Буен цъфтеж
Тор за орхидеи, който върши чудеса. Буен цъфтеж

Тор за орхидеи, който върши чудеса

Намерих рецептата за този тор в една група за градинари, където беше подчертан невероятния му ефект върху доматите, чушките, а също и върху хортензиите. Подхраних орхидеята с него и тя цъфти прекрасно вече 10 месеца.

Освен това, пусна още едно цъфтящо стъбло, така че вече се радвам на повече цветове. Използвам го и за подхранване на чушките и доматите. След две седмици орхидеята образува нови пъпки и след второто подхранване беше обсипана с цветове.

Необходими съставки:
утайка от кафе от една чаша
3 бананови кори
черупките от 3 яйца
1 литър вода
съд за съхранение
миксер

Утайка от кафе
Съдържа голямо количество азот, който се отделя постепенно и подхранва почвата за дълго време. Съдържа и ценни минерали: като магнезий, калий, фосфор и мед.

Бананова обелка
Съдържа предимно калий, калций, магнезий и фосфор. Осигурява на растението сила и устойчивост на вредители, както и енергия за цъфтеж. За да ускорите растежа на разсада, използвайте следното – накиснете 2 бананови кори в около 1 литър вода, оставете за 2 дни и след това използвайте водата за поливане.

Черупки от яйца
Те са богати на калций и са отлични като тор за домати, чушки или патладжан. Те също така предпазват цветята от гниене. Ако ги стриете грубо и ги поръсите около растенията, охлювите със сигурност ще бягат далече. Черупките също са чудесни за компост.

Тор за орхидеи, който върши чудеса. Буен цъфтеж

Как да направите тор за орхидеи?
Загрейте черупките във фурната (в микровълновата за 2 минути), за да убиете бактериите и салмонелата, нарежете банановите кори и ги поставете заедно с утайката от кафе в блендер.

Вижте още: Забравете за чупливите нокти!

Добавете малко вода и разбъркайте внимателно. Изсипете получения тор в бутилка, добавете останалата вода и оставете да ферментира за 2 дни. Торът е готов за употреба.

Използване:
1 път на 15 дни – преди и по време на цъфтежа.

Съхранявайте в хладилник!

loading...