НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лесни упражнения за разтягане за начинаещи

Лесни упражнения за разтягане за начинаещи

Упражнения за разтягане, които премахват болката
Упражнения за разтягане, които премахват болката

Упражнения за разтягане, които премахват болката

Болките в лумбалната и шийната област се появяват заради лоша стойка и продължително седене в една и съща поза (например на компютър). Ако не предприемете действия, тези болки могат да прераснат в по-сериозни заболявания.

Започнете с едни от най-популярните фитнес упражнения, предназначени за предотвратяване на травми, подобряване на метаболизма и за по-гъвкаво тяло. Това са упражненията за разтягане.

Те са подходящи за хора на всякаква възраст, защото не натоварват сърцето. Те подобряват кръвообращението и лимфната циркулация и се борят с наднорменото тегло. Укрепвайки ставите, сухожилията и мускулите, ще увеличите издръжливостта си. Това ще предотврати свързани с възрастта заболявания като остеопороза.

Упражнения за разтягане за начинаещи
Можете да правите тези упражнения не само у дома, но и във фитнеса или на работното място, тъй като помагат за отпускане на мускулите и намаляване на стреса.

Упражнение за разтягане на врата
Разтяга всички гръдни и мускулите на врата. Наклонете главата си надясно, опитайте се да достигнете дясното рамо. Задръжте тази позиция за 30 секунди. Изпълнете упражнението и на другата страна. За да направите упражнението по-ефективно, натиснете леко главата си с дясната или лявата ръка.

Упражнение за врата и горната част на гърба
Това упражнение е за мускулите на врата и горната част на гърба. Свийте ръцете в лактите и ги поставете върху врата си. Опитайте се да приближите брадичката към гърдите си. Задръжте в това положение за 30 секунди, бавно повдигнете главата и спуснете ръцете.

Упражнение за разтягане на раменете
Разтяга мускулите на горната част на гърба и раменете. Сложете двете ръце заедно, както е показано на снимката. Брадичката трябва да е възможно най-близо до гърдите. Останете в това положение за 30 секунди. Повторете упражнението, като смените ръцете си.

Упражнение за разтягане на мускулите на горната част на гърба
Упражнението ще повлияе на дългите и горните мускули на гърба. Вдигнете ръцете над главата си. Опитайте с дясната ръка да достигнете горната част на гърба. Поставете лявата си ръка на лакътя на дясната ръка и бавно придърпайте дясната наляво. След това, се опитайте да задържите тялото право (торсът не трябва да се накланя назад или напред). Останете в тази позиция за 20-30 секунди. След това, направете упражнението, като смените ръцете.

Упражнение “пеперуда”
Упражнението разтяга дългите мускули на гърба и гърдите. Поставете дланите си на раменете (лявата ръка на лявото рамо, дясната ръка на дясното). Дръжте лактите успоредни на пода, докато почувствате, че мускулите на горната част на гърба се разтягат. Задръжте тази позиция за 5-10 секунди. След това, изпънете лактите. Задръжте тази позиция за още 5-10 секунди.

Упражнения за разтягане, които премахват болката

Упражнение за талията
Това упражнение не само намалява неприятната болка в кръста, но и подобрява функцията на стомаха. Седнете на стол, краката ви трябва да докосват напълно пода. Дръжте гърба си изправен и обърнете раменете си на една страна. Опитайте да не движите торса. Останете в тази позиция за 30 секунди, вдишайте и издишайте 5 пъти. Повторете 3 пъти за всяка страна.

Упражнения за разтягане, които премахват болката

Упражнение “Супермен”
Влияе на всички гръбначни мускули. Легнете с лице към пода върху килима и изпънете ръце. След това, вдигнете краката и ръцете. Главата и ръцете са изправени. Задръжте тази позиция за 2 секунди, след това се върнете в изходна позиция. Правете упражнението 10 пъти.

Упражнения за разтягане, които премахват болката

Вижте още: Домашен бекон

Не забравяйте да споделите тази полезна информация.

Упражненията за разтягане могат да се изпълняват сутрин.

loading...