НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да избегнете хроничното възпаление?

Как да избегнете хроничното възпаление?

Признаци на хронично възпаление. Какво да правите?
Признаци на хронично възпаление. Какво да правите?

Признаци на хронично възпаление. Какво да правите?

Хората, които страдат от чести настинки се опасяват от хронично възпаление. Какви са признаците за това и какво да правите?

Правилният подход е да се диагностицира хроничното възпаление, преди да причини хронично заболяване.

Признаци на хронично възпаление

Болка в тялото
Един от основните симптоми на хроничното възпаление е болката в тялото, особено в ставите. Това, често, може да доведе до ревматоиден артрит, лупус и подобни проблеми, когато здравите тъкани бъдат акувани.

Кожни проблеми
Появяват се екзема, псориазис или общо подуване. Кожата ви може да е зачервена. Проучванията показват, че има връзка между псориазиса и вътрешните възпалителни заболявания, включително диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Умора
Постоянната умора и ниските нива на енергия, въпреки добрия сън, са истински признак на хронично възпаление. Това означава, че тялото ви не се възстановява правилно. Болните клетки не могат да произвеждат енергията, необходима за жизненост и подмладяване.

Храносмилателни проблеми
Хроничното възпаление може да повлияе на храносмилането, причинявайки усложнения като: газове, подуване на корема, диария или запек. Тези проблеми могат да бъдат причинени от нарушена функция на червата.

Чувствате се депресирани, тревожни
Възпалението може да повлияе на мозъчната ви функция, което променя вашето мислене и усещания.

Как да лекувате хронично възпаление?
Вашият лекар може да открие хроничното възпаление, като ви направи кръвни изследвания.

Най-добрият начин да се излекувате и да избегнете допълнителни вреди е да спазвате здравословна диета и да правите физически упражнения.

Трябва да избягвате следните храни: млечни продукти, захар, преработени храни и прости въглехидрати. Можете, също така, да опитате прочистваща диета, за да разберете кои храни причиняват възпалителна реакция в тялото ви.

Вижте още: Свинско пълнено филе на фурна

Рибеното масло и пробиотиците също са показали отлични терапевтични и противовъзпалителни ефекти върху тялото. По отношение на упражненията, упражненията с умерена интензивност подобряват имунната функция и намаляват възпалението. От друга страна е доказано, че упражненията с висока интензивност увреждат имунната система.

Пазете се и бъдете здрави!

loading...