НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Отношенията със свекърва ми винаги са били лоши

Отношенията със свекърва ми винаги са били лоши

0
Свекърва ми ме мрази и постоянно се заяжда с мен
Свекърва ми ме мрази и постоянно се заяжда с мен

Свекърва ми ме мрази и постоянно се оплаква от мен.

Отношенията ми със свекърва ми изобщо не се добри, тя винаги е недоволна. Беше много взискателна от първия ден.

Със съпруга ми живеем в апартамента на майка му, но тя не ме харесва. Винаги се заяжда заради разни дреболии. Въпреки че, върша цялата домакинска работа. Тя ме приема за слугиня и дори не си мие чиниите. В същото време тя не харесва нищо, което правя.

Не съм почистила добре, не съм изпрала дрехите добре, не съм добавила достатъчно сол, след това съм пресолила ястието …

Отначало се опитах да не реагирам на подобни дреболии. Мислех, че в крайна сметка тя ще приеме избора на сина си и ще заживеем заедно спокойно. Тя, обаче, искаше синът й да обръща повече внимание на нея, отколкото на мен. Винаги се бъркаше в нашето семейство.

Една вечер, приятелката на свекърва ми дойде на гости и чух свекърва ми как се оплаква от мен. Според нея, аз съм лоша домакиня, лоша съпруга и изобщо не заслужавам сина й.

Просто, бях много обидена от тези думи – прекарах цял ден покрай печката, приготвих вечеря за нея и нейната приятелка, почистих апартамента и тя все още беше недоволна.

След това, плаках цяла вечер и разказах на съпруга си всичко. Той каза, че ще говори с майка си и че трябва да бъда търпелива. Но истината е, че свекърва ми ме мрази.

Колкото и да се опитвах, не можах да реагирам по-нежно и да изчистя недоразумението. Последната капка бяха нейните думи, когато цял ден чистих апартамента, пазарувах, изпрах всички дрехи, а свекърва ми цял ден лежеше на дивана.

След това, отидох да взема дъщеря си от детската градина. Когато се прибрах вкъщи, започнах да готвя. Когато цялото семейство седна на масата, свекърва ми започна да се подиграва на моите сарми. Тя предизвикателно ровеше в чинията и се оплакваше, че не били сготвени добре. Не очаквах такова унижение.

Приближих се, взех чинията от ръцете й и изхвърлих яденето. Тогава тя каза, че няма да яде нещата, които готвя, защото не са вкусни. Казах й че, ако тя умее да готви по-вкусно, да сготви тя. Свекърва ми беше смаяна, а аз отидох в стаята си.

Вижте още: Лесна рецепта за торта “Наполеон”

Засрамих се от постъпката си, защото тя е майка на мъжа ми. Но страдам заради това, че не се разбираме и не мога да спя нощем. Не знам как да се сприятеля с нея.

Какво да правя?