НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ползите на банановата кора

Ползите на банановата кора

Ползи от банановата кора за стайните растения
Ползи от банановата кора за стайните растения

Ползи от банановата кора за дома и здравето

В днешната статия ще ви споделим рецептата за чудесно домашно средство за подхранване на стайни растения. Не е нужно да харчите много пари. Ще спасите и цветята, от които вече сте се отказали. Само след две приложения ще забележите невероятните промени.

Благодарение на високото съдържание на калий, магнезий и други минерали, банановите кори са идеалният тор за вашите стайни растения. Можете да ги използвате по два начина.

Можете да ги оставите да изсъхнат напълно, да ги стриете и да ги заровите в почвата близо до корените. Друг начин е да залеете банановата кора с 1 литър вода и да я оставите да престои в продължение на 24 часа.

Полейте цветята с така приготвената течност.

Цветята ще цъфнат дори по-рано.

Банановата кора може да се използва и за почистване на листата на цветята от прах и мръсотия.

Още ползи от банановата кора

Избелва зъбите
Банановата кора е чудесен помощник при избелването на зъбите. Тя премахва петната от кафе, вино или никотин и придава на зъбите блясък. Използвайте банановата кора за поне две минути всеки ден в продължение на две седмици. Благодарение на този прост трик ще избелите зъбите си по естествен начин, без да е необходимо да използвате агресивни химикали. Освен това, ще укрепите зъбния емайл.

Омекотява месото
Поставете банановите кори на дъното на тавата, в която месото ще се пече. Кората предотвратява изсъхването на месото, омекотява го и го прави по-вкусно.

Полира обувки
Можете да използвате бананова кора вместо лак за обувки. Избършете кожените си обувки с бананова кора и накрая ги полирайте с кърпа. Обувките отново ще бъдат чисти и лъскави.

Полира сребро
Плодовите киселини, съдържащи се в банановата кора, са идеално средство за полиране на сребърните бижута. За да възстановите естествения им блясък, просто ги изтъркайте с парче кора и след това ги избършете с кърпа. Можете да намачкате кората на каша, да добавите малко вода, за да получите гладка консистенция и лесно да полирате среброто с кърпа.

При брадавици
Пробвали ли сте всичко и все още нищо не работи? Дайте шанс на банановата кора! Всяка вечер, преди да си легнете, покрийте брадавицата с парче кора, покрийте я с лепенка и я оставете за една нощ. Повтаряйте това за една седмица и проблемът ви ще остане в миналото.

Премахва листните въшки
Въшките мразят миризмата на разлагащи се бананови кори. Заровете бананова кора в почвата до растението.

Вижте още: Пилешки гърди в сметанов сос на фурна

Успокоява раздразнената кожа
Банановата кора е идеално средство при сърбеж, независимо дали е причинен от ухапване от насекомо, ужилване или друго. Известни са и положителните ефекти на банановата кора в борбата с акнето, хемороидите и други кожни заболявания.

Подмладява кожата
Веднъж на няколко дни масажирайте лицето си с парче бананова кора. Тя премахва мъртвите кожни клетки. Минералите, витамините и антиоксидантите ще освежат кожата ви и ще я направят сияйна.

loading...