НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мехлем за хемороиди

Мехлем за хемороиди

Домашен мехлем за хемороиди, който ще ви избави от този проблем
Домашен мехлем за хемороиди, който ще ви избави от този проблем

Домашен мехлем за хемороиди, който ще ви избави от този проблем.

Хемороидите са едно от най-често срещаните заболявания. Според статистиката, 12% от населението страда от хемороиди. Те се срещат еднакво често и при жените, и при мъжете.

Можете да излекувате хемороидите с рецептите на традиционната медицина.

Представяме ви рецепта за ефективен домашен мехлем за хемороиди, който се приготвя бързо и е помогнал на много хора да се отърват от това неприятно заболяване.

Необходими съставки:
1 супена лъжица мед
10 г нарязан прополис
50 мл, каквото и да е масло
50 г качествен пчелен восък

Приготвяне:
Смесете лъжица мед с 10 г прополис. Намачкайте сместа с дървена лъжица до получаването на хомогенна смес. Преди употреба дръжте прополиса в хладилник за няколко часа, за да се втвърди. Това улеснява нарязването.

Изсипете 50 мл растително масло в друг емайлиран съд и добавете 50 г пчелен восък. Поставете на слаб огън и оставете да заври. Когато сместа заври, отстранете и оставете леко да се охлади.

Добавете сместа от меда и прополиса към охладеното (до 60-70 градуса) масло и разбъркайте добре.

Вашият домашен мехлем за лечение на хемороиди е готов! Съхранявайте в стъклен буркан в хладилника.

Употреба
Поставяйте парче марля, потопено в този мехлем, в ануса всяка вечер. Оставете да действа цяла нощ. Извадете го сутринта.

Можете да направете малки свещички. Преди употреба ги поставете във фризера за около двадесет минути, за да се втвърдят. Преди лягане поставете една в ануса.

Правете процедурата всяка вечер до пълното възстановяване.

Измийте добре преди всяка процедура!

Вижте още: Ползи от обикновения сапун

Преди да започнете самостоятелно лечение на хемороидите, диагнозата трябва да бъде поставена от гастроентеролог. След потвърждаване на диагнозата (важно е да се изключи злокачествено заболяване на дебелото черво), можете да лекувате това заболяване с този мехлем или други природни средства за лечение на хемороиди.