НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лек за брадавици

Лек за брадавици

Лечение на брадавици в домашни условия. Съвети
Лечение на брадавици в домашни условия. Съвети

Лечение на брадавици в домашни условия.

Можете да опитате тези домашни средства, за да се отървете от брадавицата, но само ако няма инфекция, кървене или болка. Препоръчително е да посетите Вашия лекар, ако имате диабет или отслабена имунна система. Имайте предвид, че гениталните брадавици, предавани по полов път, изискват медицинска помощ и не трябва да се лекуват в домашни условия.

Метод с тиксо
Всеки има тиксо вкъщи, нали? Първо поставете парче тиксо върху брадавицата и го оставете да действа шест дни. След това го отстранете, навлажнете брадавицата с вода и отстранете грапавата кожа с пемза. Поставете отново лентата на следващата сутрин и продължете този процес, докато брадавицата изчезне (или максимум два месеца).

Изследванията показват, че този метод е по-ефективен (пълно изчезване в 85% от случаите) от криотерапията (пълно изчезване в 60% от случаите). Въпреки че не знаем как точно действа методът с тиксо, някои вярват, че стимулира имунната система чрез локално дразнене.

Пчелен клей/прополис
Тази смола, създадена от пчелите, се използва като уплътнител при изграждането на кошерите. Пчелният клей предпазва кошерите от инфекции и има антибиотични, противогъбични и антивирусни свойства. Установено е, че стимулира тимусната жлеза за укрепване на имунната система.

73% от хората, приемали прополис перорално в продължение на три месеца, са успели да се отърват от брадавиците. Клеевата тинктура може да се прилага и локално.

Етерични масла от кипарис и лимон
Доказано е, че антивирусните свойства на някои етерични масла са полезни при лечението на брадавици. Нанасяйте по една капка неразредено масло от кипарис и етерично масло от лимон върху брадавицата два пъти дневно, за да я намалите.

След нанасяне на лимоново масло пазете брадавицата от слънцето, в противен случай на мястото на брадавиците може да се появи тъмно петно.

Чисто рициново масло
Нанасяйте чисто рициново масло върху заразените зони няколко пъти на ден, за да предотвратите размножаването на вируса.

Английска сол и ябълков оцет
Направете смес 1:4 от сол и ябълков оцет и я прилагайте върху брадавицата няколко пъти на ден. Комбинацията може да успокои засегнатата област и да помогне за заздравяването й. Освен това ябълковият оцет е известен със своите антивирусни, противогъбични и антибактериални свойства, поради което е толкова ефективен при брадавици.

Вижте още: Кой е вашият ангел пазител?

Бананова кора
Парче бананова кора върху брадавицата ще ускори зарастването й. Струва си да опитате – поне ще има причина да си купите и изядете банан!

Не се колебайте да изпробвате някое от тези средства за лечение на брадавици в домашни условия!

loading...