НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Подхранете почвата за здрав разсад!

Подхранете почвата за здрав разсад!

За здрав разсад е необходимо да подготвите почвата правилно
За здрав разсад е необходимо да подготвите почвата правилно

За здрав разсад е необходимо да подготвите почвата правилно.

Ако субстратът за разсада е подготвен правилно, тогава първото торене може да се извърши месец след засаждането, защото всички хранителни вещества, необходими за младите растения, ще бъдат достатъчни за тяхното развитие.

Опитните градинари използват цитрусов прах при подготовката на субстрата за разсад. Корите на мандарината и портокала са богати на калий, калций, фосфор и други полезни вещества. Използвайки праха, приготвен от тях, ще можете да спестите пари за скъпи торове. Също така, вредителите не понасят цитрусовите плодове и ще бързат да напуснат почвата.

Всичко, което трябва да направите, е да изсушите цитрусовите кори, след което да ги смелите. След това, смесете една чаена лъжичка от получения прах със субстрата за разсад.

Ако посеете зеленчуковите семена в голям контейнер и след това пресадите разсада, добавете от подготвения прах и към този субстрат. Просто трябва да смесите всичко много добре. По този начин прахът от мандаринови кори бързо ще изгние, отделяйки азот, който е основен елемент за развитието на вегетативната маса.

Вижте още: Красиви идеи със саксии

Не се препоръчва да заравяте парчета цитрусова кора в субстрата на разсада, тъй като това може да причини развитието на мухъл.

За здрав разсад, който расте силен и бързо, използвайте този вълшебен прах!

loading...