НАЧАЛО ЗДРАВЕ Хранене при артрит

Хранене при артрит

Забранени продукти при артрит и болки в ставите
Забранени продукти при артрит и болки в ставите

Забранени продукти при артрит и болки в ставите

Артритът е увреждане на ставите, причинено от възпаление в тялото. Това е доста често срещана патология, основният симптом е силна болка. Правилната диета ще помогне да се предотврати прогресирането на болестта.

Чрез изключване на продуктите, които причиняват проблеми, можете да премахнете излишната течност, да намалите теглото (което е допълнителен стрес за ставите) и да намалите възпалението и болката.

Забранени продукти при артрит и болки в ставите

Месо: свинско, телешко, пилешко – причиняват процеси, които влошават здравето на костите.

Млечни продукти: млечните продукти са основните източници на калций и витамин D, които са необходими за създаването на здрава костна тъкан. Млечните продукти, обаче, могат да влошат състоянието при артрит. Ето защо само лекар трябва да реши дали ще можете да консумирате млечни продукти.

Въглехидрати: освен наднорменото тегло, въглехидратите ще доведат до запушване на кръвоносните ви съдове, което затруднява потока на кислород и хранителни вещества в ставите.

Глутен: той се съдържа в пшеницата. Смята се, че причинява възпаление. Елиминирането на храни като ръж, пшеница и ечемик от диетата може значително да подобри състоянието на пациентите с ревматоиден артрит.

Сол: увеличеният прием на сол може да причини сериозни нарушения в органите, тъканите и ставите. Това допринася за задържане на течности в тялото, отлагане на вредни вещества в ставите, повишено телесно тегло, повишено възпаление и дискомфорт.

Пържени храни: хората, които се борят с артрит, трябва абсолютно да елиминират пържените храни от диетата си.

Вижте още: Красиви идеи със саксии

Чай и кафе: кофеинът в сутрешната ви чаша отмива много калций от костите ви. И така, това е един от факторите, който разрушава костната тъкан и причинява артрит или влошава състоянието.

Алкохолни напитки: употребата на алкохолни напитки не носи полза на организма. Никога. Но алкохолът може значително да влоши състоянието при всяко заболяване. Ето защо, при всякакви здравословни проблеми, лекарите преди всичко съветват да се откажете от алкохола.