НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Посадете краставичките под найлон!

Посадете краставичките под найлон!

Краставици под найлон: интересен и удобен начин за отглеждане
Краставици под найлон: интересен и удобен начин за отглеждане

Краставици под найлон: интересен и удобен начин за отглеждане.

Всички градинари знаят, че краставиците са влаголюбиви растения, които се нуждаят от често поливане през лятото. Благодарение на метода, който ще ви предложим няма да се налага да поливате краставиците през целия сезон!

За да подготвите това легло за краставици, ще трябва да изкопаете такава дълга “вадичка”.

Налейте много вода, така че да остане в леглото и изсипете 1 кофа вряла вода отгоре, за да дезинфекцирате почвата. Това е първият и последен път, когато това легло ще се полива.

Ще ви трябва дебел черен найлон, през който не преминава светлина. А именно, в това се крие тайната на леглото за краставици: кондензът, който се образува под найлона, ще навлажнява краставиците през целия сезон.

Краищата на фолиото трябва да бъдат заровени в земята, както е показано на снимката. Оставете леглото за 3 дни. След това направете дупки под формата на шахматна дъска с разстояние около 20 см между всеки разрез и засяйте семената или разсада. Всичко, което трябва да направите, е да помогнете на краставиците да излязат над найлона Те не се нуждаят от опора, защото ще растат върху найлона.

Краставици под найлон: интересен и удобен начин за отглеждане

Вижте още: Понижаване на холестерола

Ако времето е много горещо можете да полеете краставиците в този период. Но по правило, краставиците не трябва да се поливат през сезона. Остава само да съберете реколтата.

Краставици под найлон – практичен начин, който гарантира добра реколта.

loading...