Ползите на ябълковия оцет за здравето и красотата.

Ябълковият оцет е по-добър от лекарствата и е 100 % натурален продукт.

Ето за какво можете да го използвате:

Неутрализира миризмите
Ако усещате неприятна миризма в къщата, която не изчезва, сложете малко количество ябълков оцет в купа, където се усеща миризмата и скоро ще се насладите на приятния аромат, който ще проникне в пространството.

Убива плевелите
Смесете два литра ябълков оцет, четвърт чаша сол и половин чаена лъжичка препарат за съдове. Напръскайте плевелите с тази смес. Внимавайте да не напръскате цветята, които искате да запазите.

Почиства лицето
Поради своите антибактериални свойства, ябълковият оцет е идеален и за почистване на лицето. Той може да помогне за елиминиране на пъпките, както и за балансиране на pH на кожата. Разредете малко оцет във вода, потопете парче памук и избършете лицето си.

Премахва натъртвания
Втрийте малко оцет на мястото, където сте се ударили или вече се е появила синина.

Премахва лошия дъх
Направете гаргара с малко количество ябълков оцет и това ще помогне за премахване на лошия дъх. Оцетът ще убие бактериите, които причиняват лош дъх.

Придава мекота и блясък на косата
Изсипете една трета чаша ябълков оцет в четири чаши вода и изплакнете косата след шампоана, а след това със студена вода. Ако имате пърхот, пръскайте косата си два пъти седмично със смес от равни количества оцет и вода. Увийте косата си с кърпа и я оставете да престои един час. Измийте косата си, както обикновено.

Като дезодорант
Не можете да намерите по-здравословен дезодорант от ябълковия оцет. Нанесете малко оцет под мишниците и изчакайте да изсъхне, след което миризмата на оцет няма да се усеща.

Избелва зъбите
Разредете ябълков оцет с вода в съотношение 1:2 и изплакнете устата си. Измийте зъбите си както обикновено.

Премахва неприятната миризма на краката
Избършете краката си с хартиена кърпа, потопена в ябълков оцет.

Помага да отслабнете
Ябълковият оцет ни кара да се чувстваме по-сити, а киселината в него предотвратява мастните натрупвания.

Помага при болки в гърлото
Смесете равни количества топла вода и ябълков оцет. Правете гаргара на всеки час.

Почистете синусите
Ябълковият оцет премахва секретите, които се натрупват в синусите и затрудняват дишането. Неговите антибактериални свойства предотвратяват синузит и настинки. Пийте малко вода, смесена с ябълков оцет.

Подобрява храносмилането
Ползите на ябълковия оцет за подобряване на храносмилането са безспорни. Пийте разтвор от вода и ябълков оцет на гладно всяка сутрин. Пектинът в оцета ще улесни работата на червата.

Премахва вирусните брадавици
Потопете памучен тампон в оцет, залепете с лепенка и го оставете за една нощ. Повтаряйте всяка вечер, докато брадавицата падне.

Вижте още: Разсад от краставици

Възстановява енергията
Калият и ензимите в ябълковия оцет помагат за повишаване на енергията. Добавете малко оцет към чаша вода и изпийте. Можете, също така, да го пиете по време на тренировка. Аминокиселините в оцета предотвратяват натрупването на млечна киселина след тренировка.