НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тинктура от кокичета

Тинктура от кокичета

Тинктура от кокичета за ревматизъм, ишиас и артрит
Тинктура от кокичета за ревматизъм, ишиас и артрит

Тинктура от кокичета за ревматизъм, ишиас и артрит.

Освен че е много красиво цвете, кокичето се използва и за приготвяне на лекове.

Трябва да се внимава при употребата на тази тинктура, тъй като кокичето съдържа и някои отровни вещества.

След като използвате тинктурата, не забравяйте да измиете добре ръцете си и не забравяйте, че не трябва да докосвате лицето, очите, носа или устата.

Тинктурата е чудесна и при настинки и грип, защото стимулира изпотяването, а това е най-лесният и бърз начин за премахване на токсините от тялото. В народната медицина се използва и при проблеми със зрението, церебрална парализа, освежаване на ума (когнитивни способности), паметта и други подобни.

Не е препоръчително да се използва вътрешно, тъй като е доста токсична и всяко непрофесионално дозиране може да доведе до нежелана смърт. Ето как се приготвят тинктури за външно приложение, които се използват за лечение на настинки и болки в мускулите, ставите или гърба.

Тинктура от кокичета при болки
40 кокичета – надземна част, лист, цвят и стъбло се накисват в 1 литър ракия (40-50%). Оставете да престои затворено в продължение на 40 дни с периодично разклащане, след това прецедете и използвайте при необходимост. Тази тинктура се прилага върху възпалените места.

Вижте още: Пълнена зелка с кайма

Тинктура при настинки и грип (за външно приложение)
Смесете 60 кокичета и 700 мл ракия в стъклен буркан и оставете за 40-45 дни с периодично разклащане. Прецедете и съхранявайте в прозрачна стъклена бутилка.

Намажете гърба и гърдите, без да натискате, увийте се топло и си починете. Щом се изпотите, се преоблечете и лечението приключва.

loading...