НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Грижи за разсада

Грижи за разсада

0
Грижи за разсада от пипер и домати. С какво да го подхранвате?
Грижи за разсада от пипер и домати. С какво да го подхранвате?

Грижи за разсада от пипер и домати. С какво да го подхранвате?

Опитните градинари препоръчват да не се подхранва разсадът от домати и чушки. Излишните хранителни вещества причиняват увреждане на разсада. Ако, обаче, изберете правилното подхранване, разсадът ще бъде по-силен, ще расте по-бързо. Представяме ви най-доброто средство за разсада от пипер и домати.

Всичко, което трябва да направите, е да измиете черупките от 2-3 яйца, да ги подсушите, да ги увиете в тънка кърпа и да ги намачкате. Изсипете праха в бутилка с вода от 3 литра и оставете да престои 3 дни, като разклащате редовно. Течността се разрежда с вода в съотношение 1:3.

Просто полейте 3 пъти
Правилното приложение на хранителните вещества гарантира събирането на богата реколта. Сухата мая, също, е отличен избор. Маята се разрежда с топла вода в количество – 10 г на 10 литра. Полейте разсада с тази смес три пъти през целия период на растежа.

От коприва се получава отличен тор за разсада от домати и пипер. Може да се използва за поливане, или можете да напръскате листата на разсада. Настойката от коприва трябва да почива няколко дни. След това разредете с вода до светложълт нюанс и използвайте за поливане на разсада.

Залейте изсушени бананови кори и оставете за няколко дни на стайна температура. Прецедете течността и я разредете с чиста вода в съотношение 1:1.

С лукови люспи можете да подхраните разсада от пипер, домати, зеле и краставици.

Вижте още: Пилешки кюфтенца

Залейте 2 чаши лукови люспи с 2 литра вода. Сварете. Прецедете и оставете да се охлади и го използвайте за поливане на разсада. Можете да използвате люспите като мулч в градината.

Правилните грижи за разсада ви гарантират богата реколта.