НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Душата след смъртта

Душата след смъртта

Душата след смъртта преминава през определени етапи
Душата след смъртта преминава през определени етапи

Душата след смъртта преминава през определени етапи.

Както според религията, така и според езотериката душата не умира след смъртта, а преминава в друг свят. Очакват я определени етапи на пречистване и прераждане, за да се превъплъти след известно време. Ето какво преживява душата след смъртта.

Смята се, че през първите няколко дни след смъртта душата се опитва да разбере какво се е случило. Осъществява контакт с близките. Струва й се, че все още има шанс да се върне. През този период тя е доста свободна: може да се движи в пространството със силата на мисълта, но не може да предприема никакви действия.

Смята се, че някои души посещават свети места през този период или отиват там, където са искали, докато са били живи. Посрещат я двама ангели: единият е ангелът пазител, а другият е ангел водач. Те придружават душата в отвъдното.

На третия ден идва времето душата да се издигне на небето и да се поклони на Господа. Ангелите водят душата към небето. От този ден изпитанията на душата започват и продължават, докато тя се покае за греховете на човека. През този период живите роднини трябва да се молят възможно най-много и искрено за починалия, за да улеснят максимално преминаването на душата през изпитанията.

От четвъртия до деветия ден, душата, придружена от ангели, посещава небесните обиталища и полага изпитите: нейните добродетели се изпитват и в същото време греховете се изкупват. В този момент душата вече забравя за своите земни дела и преживявания.

На деветия ден душата, се явява отново пред Господа и Ангелите й показват ада, в който тя може да влезе, ако се окаже, че в живота е натрупала много грехове.

Вижте още: Ароматни понички

До четиридесетия ден душата продължава да изкупува греховете. На 40-ия ден, след като е издържала всички изпитания, се взема окончателното решение: дали душата ще прекара времето до следващото превъплъщение в Рая или ще бъде изпратена в Ада.

Това е специален ден за възпоменание, в който роднините трябва да се молят за душата на починалия.

Опитайте се да направите възможно най-много добри дела през живота си, за да улесните душата си да намери спокойствие.

loading...