НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да засадите копъра, за да получите богата реколта и как да...

Как да засадите копъра, за да получите богата реколта и как да го съхраните без замразяване?

0
Как се сее копъра? Съвети за богата и здрава реколта
Как се сее копъра?

Как се сее копъра?

За да получите богата реколта от копър, трябва да познавате характеристиките на тази култура. Пресните семена от копър съдържат голямо количество етерични масла. Поради това, те покълват доста бавно или може изобщо да не покълнат. Освен това, ако засадите семената в кисела почва, това все пак ще повлияе отрицателно на тяхното развитие. Ето защо трябва да знаете как да обработите семената, преди да ги засадите в земята.

Обработка на семената
Сложете семената в марля и я завържете.

След това залейте семената с гореща вода и ги оставете да киснат 3 дни. Водата трябва да се сменя всеки път, когато се охлади. Като правило това се прави 5 пъти на ден.

След това разпределете семената от копър върху парчета марля и ги покрийте с влажна кърпа. Поставете ги на топло място за 4 дни, така че да покълнат.

Изсушете семената на копъра за 30 минути преди засаждане.

Не сейте семената от копър на редове, а под формата на храсти/купчини. Поставете ги във влажни дупки, дълбоки няколко сантиметра, след това ги покрийте с пръст и ги полейте със престояла вода.

Засадете копъра на светло място.

Вижте още: Питка с кашкавал и сирене

Той ще расте ароматен и сочен, без допълнителни торове.

Как се сее копъра? Съвети за богата и здрава реколта

Вече знаете как се сее копъра, приложете тези съвети и се радвайте на богата реколта! А ето и как да го съхраните за зимата:

Съхранение на копъра свеж – два много лесни начина