НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечебни свойства на свинската мас

Лечебни свойства на свинската мас

Мехлем от мас и невен за лечение на кашлица и мускулна болка
Мехлем от мас и невен за лечение на кашлица и мускулна болка

Мехлем от мас и невен за лечение на кашлица и мускулна болка.

Свинската мас сама по себе си не е вредна за здравето, а напротив. Разбира се, трябва да я консумирате по здравословен начин, но може да се изненадате какви ползи ще има за вас този мехлем.

Мехлемът от свинска мас е истинско чудо за здрава кожа – за разлика от скъпите кремове от магазина, той прониква в по-дълбоките слоеве на кожата, където наистина може да ви помогне.

Свинската мас съдържа киселини, които могат да запазят активното вещество и да го изпратят директно в по-дълбоките слоеве на кожата. В зависимост от билките, които използвате, тя лекува екзема, възпаление, помага за заздравяване на белези, разширени вени и благодарение на колагена прекрасно изглажда кожата и се бори с бръчките.

При бронхит
Намачкайте зелев лист, намажете гърдите с мас и нанесете зелевия лист.

При висока температура, болка в гърдите и възпалени бронхи
Добавете домашна ракия в маста, разбъркайте добре, намажете гърдите, покрийте със зелев лист, покрийте с кърпа и увийте добре.

При ангина
Нарежете сланината на тънки филийки, поръсете с червен пипер, внимателно поставете върху болното гърло, завържете и, ако е възможно, оставете да действа една нощ.

Възпалено гърло
При кашлица и болки в гърлото нанесете мас върху марля и оставете да действа.

Мехлем от мас и невен – чудо не само за болни колене:
– за пристъпи на кашлица, дори астма
– премахва болки в гърба, мускулите и ставите
– успокоява кожата
– бори се с екзема, възпаление на кожата, акне
– най-доброто лекарство за разширени вени, натъртвания и малки рани
– дезинфекцира и успокоява
– лекува ухапвания от насекоми, ожулвания и малки белези след операция или нараняване

Приготвяне:
Сложете маста на котлона, когато започне да се пени, добавете цветовете от невен – за 500 г мас, 1 шепа цветове. Оставете на котлона за около 5 минути, след което оставете да престои 24 часа. Повторете тази процедура – загряване и изключване 3 пъти. След това прецедете през марля. Съхранявайте на хладно.

Мехлем при болки в ставите и кожни проблеми
Трябват ви 250 г свинска мас и две пълни шепи цветове от лайка. Сложете маста на котлона и добавете лайката. Дръпнете настрана, покрийте съда и съхранявайте на хладно място за 24 часа. На следващия ден загрейте сместа и прецедете.

Мехлем за ринит, алергии и затруднено дишане
Необходими съставки:
20-30 листа риган
200 г мас

Вижте още: Чай от магданоз

Първо загрейте маста, добавете пресните листа, намалете температурата до минимум и поддържайте постоянна температура за около 2 часа.

Разбърквайте от време на време и оставете билката да престои. След това се оставя да се охлади и се съхранява в хладилник за 24 часа. Повторете процедурата на следващия ден, оставете я да се охлади и я прецедете все още хладка в буркан. Съхранявайте на хладно място.

loading...