НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Не оставяйте празна бутилка на масата!

Не оставяйте празна бутилка на масата!

Празна бутилка на масата привлича бедност в дома
Празна бутилка на масата привлича бедност в дома

Празна бутилка на масата не е добра идея!

Може би сте чували, че на масата не бива да стои празна бутилка по време на хранене.

Смята се, че празната бутилка на масата привлича бедността в къщата. А навикът да духате горещата напитка предизвиква отлив на финанси.

Според народните суеверия празната бутилка символизира безработицата. Семействата, които са свикнали да оставят празни съдове на масата, обикновено страдат от трудности, свързани с лоши навици и заболявания.

За да избегнете проблемите от всякакво естество, не оставяйте празната бутилка на масата.

Вижте още: Отгледайте краставици на балкона!

Някои хора вярват, че празна бутилка до жена води до лични неуспехи и здравословни проблеми. Съществува вярване, че празната бутилка провокира проблеми, свързани с майчинството и раждането.

Източната мъдрост казва, че празната бутилка е обиталището на злите духове. Ако тя се появи на масата, семейството го очакват скандали, неприятности, кавги и бедност.

Ето още някои от предметите, които не бива да оставяте на масата.

Ножове

Разбира се, не можете без нож в кухнята. И не е забранено да се използва. Но държането на ножове на масата за хранене определено не е на добре. Баба ми винаги е споменавала, че това може да доведе до кавги в семейството, а понякога дори до нещо по-сериозно: например, някой от членовете на семейството може да предаде или да причини нещо много лошо на останалите.

Празни кухненски прибори

Празни чаши, чинии, тигани и други подобни, абсолютно не трябва да остават на масата. Той е символ на глада и бедността. Ако оставите такива предмети на масата за хранене, рано или късно ще станете бедни.

Вещи на гостите

За неща, които гостите носят със себе си, си струва да отделите специално място в къщата. Тези предмети не трябва да стоят на масата за хранене. Ако човек влезе в къща с лошо настроение, това може силно да повлияе на енергията. Може би, разбира се, ще имате късмет и няма да има негативизъм у госта. Ами ако стане? Лошата енергия ще остане в къщата на собственика и ще навреди само на всички членове на семейството. Защо да поемате такъв риск?

Спално бельо

Никой няма да държи спално бельо на масата, разбира се. Понякога обаче можем да сложим нещо на масата временно, при подреждане. Беше забранено да правя това в моята къща. Баба каза, че тогава ще има загуба в семейството.

Монети или банкноти

Говорим за монети или банкноти с малък номинал. Ако ги оставите на масата, тогава цялата печалба за дома ще бъде малка. Но можете да сложите голяма едра банкнота на масата, например под покривката. Ако тя е там, семейството винаги ще има пари.

Някой вярва в знаците, докато други не. Това е изборът на всеки човек. Не можете обаче да кажете със сигурност, че всичко това са глупости, особено ако не сте го проверили сами.

loading...