НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Разсад в кори от яйца

Разсад в кори от яйца

Засяване на семена в кори от яйца - удобен и ефективен начин
Засяване на семена в кори от яйца - удобен и ефективен начин

Засяване на семена в кори от яйца – удобен и ефективен начин.

Корите от яйца могат да бъдат много полезни в градинарството.

С помощта на този трик ще имате добре поддържана градина. Отглеждането на репички, чесън, моркови или лук ще бъде много по-лесно.

Всяка домакиня иска градината й да бъде подредена и красива като от картинка.

Колко хубаво би било да спестите малко време и да подготвите десетки дупки за засяване на семената с едно движение? Празните кори от яйца са много полезни за този трик.

За да не губите много време за направа на дупките за сеитба, поставете кората с издатините в земята и я притиснете, така че да се получат дупки. Повторете този трик, като се движите по дължина.

Всичко, което трябва да направите, е да засадите семената и да изчакате появата на първите издънки! Очевидно няма по-прост метод от този за подготовка на почвата за сеитба.

Но това не е единственият начин да използвате корите от яйца!

Корите от яйца са идеалният съд за отглеждане на разсад! На първо място, те заемат малко място и могат да бъдат поставени без затруднения на перваза на прозореца. И второ, по време на пресаждане на разсада от тях вероятността от увреждане на корените на растенията и забавяне на растежа им с няколко седмици е намалена до минимум.

Някои градинари пресаждат растенията в градината, отделяйки клетките една от друга. След определен период от време картонът ще започне да се разлага, като по този начин наторява почвата. И най-важното е, че не е нужно да разхлабвате или мулчирате почвата, а просто да я поливате!

Вижте още: Лечебни свойства на свинската мас

Хранилка за птици
Ако обичате да храните птиците през трудния период от годината, когато не е никак лесно да се намери храна, тогава, без съмнение, ще ви трябват кори от яйца. Кутия, въже и някои вкусотии – и птиците ще бъдат сити.

Тези съвети за засяване на семена са изключително прости, но много ефективни!

loading...