НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ История за една добра постъпка

История за една добра постъпка

История за добра постъпка, която си заслужава да прочетете
История за добра постъпка, която си заслужава да прочетете

История за добра постъпка, която си заслужава да прочетете.

Тази истинска история ни кара да започнем да вярваме в доброто в хората.

Автомеханик дълго време не можел да си намери работа.

Един ден, видял обява за свободна позиция, която му подхождала напълно. Той изпратил автобиографията си и седмица по-късно получил покана за интервю за работа.

Вечерта, преди интервюто не можал да заспи от притеснение. На сутринта облякъл костюма си, сресал косата си, поел дълбоко въздух и тръгнал по-рано. Не искал да закъснява, затова напуснал дома си един час и половина по-рано.

Чакайки на автобусната спирка, забелязал възрастен мъж, застанал пред развалената си колата насред пътя. Опитвал се неуспешно да запали колата си.
Автомеханикът го съжалил. Предложил да помогне. Час по-късно колата била ремонтирана, но мъжът нацапал ръцете си с автомобилна грес.

Благодарният шофьор попитал дали може, по някакъв начин, да се отплати на механика. Но мъжът отговорил, че прави всичко от добро сърце и споделил, че отива на интервю за работа, но така мръсен и вече закъснял …. , почти бил готов да се откаже. Възрастният мъж го убедил да отиде на интервюто. Така, нашият герой направил точно това.

В коридора имало много млади, добре облечени мъже. Механикът притеснен си помислил, че шансовете му да получи работа са много малки. По-възрастен, с малко опит и с мръсни ръце. Единствената му утеха била, че шефът закъснявал.

Когато работодателят най-накрая пристигнал, започнал да кани кандидатите един по един. Всички излизали с тъжни лица. Механикът бил на път да си тръгне, когато секретарката го извикала по име. Влязъл в стаята. Зад бюрото седял възрастеният човек, на когото механикът помогнал да оправи колата! Той бил облечен в красив официален костюм.

Вижте още: Грижи за пипера

„Съжалявам, че трябваше да чакате толкова време. Мисля, че взех едно от най-добрите решения тази година, когато ви познах, влизайки в офиса. Разбрах, че ще избера надежден служител, което е най-важно за мен “, казал той.

Това е история за добра постъпка с щастлив край. Нека бъдем по-добри!

loading...