История за добра постъпка, която си заслужава да прочетете.

Тази истинска история ни кара да започнем да вярваме в доброто в хората.

Автомеханик дълго време не можел да си намери работа.

Един ден, видял обява за свободна позиция, която му подхождала напълно. Той изпратил автобиографията си и седмица по-късно получил покана за интервю за работа.

Вечерта, преди интервюто не можал да заспи от притеснение. На сутринта облякъл костюма си, сресал косата си, поел дълбоко въздух и тръгнал по-рано. Не искал да закъснява, затова напуснал дома си един час и половина по-рано.

Чакайки на автобусната спирка, забелязал възрастен мъж, застанал пред развалената си колата насред пътя. Опитвал се неуспешно да запали колата си.
Автомеханикът го съжалил. Предложил да помогне. Час по-късно колата била ремонтирана, но мъжът нацапал ръцете си с автомобилна грес.

Благодарният шофьор попитал дали може, по някакъв начин, да се отплати на механика. Но мъжът отговорил, че прави всичко от добро сърце и споделил, че отива на интервю за работа, но така мръсен и вече закъснял …. , почти бил готов да се откаже. Възрастният мъж го убедил да отиде на интервюто. Така, нашият герой направил точно това.

В коридора имало много млади, добре облечени мъже. Механикът притеснен си помислил, че шансовете му да получи работа са много малки. По-възрастен, с малко опит и с мръсни ръце. Единствената му утеха била, че шефът закъснявал.

Когато работодателят най-накрая пристигнал, започнал да кани кандидатите един по един. Всички излизали с тъжни лица. Механикът бил на път да си тръгне, когато секретарката го извикала по име. Влязъл в стаята. Зад бюрото седял възрастеният човек, на когото механикът помогнал да оправи колата! Той бил облечен в красив официален костюм.

Вижте още: Грижи за пипера

„Съжалявам, че трябваше да чакате толкова време. Мисля, че взех едно от най-добрите решения тази година, когато ви познах, влизайки в офиса. Разбрах, че ще избера надежден служител, което е най-важно за мен “, казал той.

Това е история за добра постъпка с щастлив край. Нека бъдем по-добри!