НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Подхранване на ягодите

Подхранване на ягодите

Пролетно подхранване на ягодите с йод за добра и здрава реколта
Пролетно подхранване на ягодите с йод за добра и здрава реколта

Пролетно подхранване на ягодите с йод за добра и здрава реколта.

В арсенала на всеки градинар има естествени рецепти на разтвори за подхранване на културите, за увеличаване на реколтата, за подобряване вкуса на плодовете, за предотвратяване на болести и за прогонване на вредителите.

Това средство е подходящо не само за ягоди, но и за повечето култури. По този начин йодът се използва като антисептик, пестицид и противогъбично средство. В същото време действа като тор: стимулира растежа, цъфтежа и жизнеността.

Пролетно подхранване на ягодите на няколко етапа: обеззаразяване на почвата, подхранване на корените преди цъфтеж и пръскане на листата преди цъфтеж.

Необходими са ви:
За първия етап (обеззаразяване на почвата):
20-40 капки йод
10 литра вода

За втория етап (преди цъфтежа):
30 капки йод
1 чаша дървесна пепел
1 чаена лъжичка борна киселина
10 литра вода

За третия етап (преди цъфтежа):
10 капки йод
10 литра вода

За да дезинфекцирате почвата след почистване на растенията от старите листа, смесете 20-40 капки йод и 10 литра вода. Полейте почвата с получения разтвор. Това ще унищожи яйцата и ларвите на вредителите, както и гъбичките по растенията.

Преди цъфтежа, пригответе разтвор за тор от посочените по-горе съставки и го оставете да престои в продължение на няколко часа. Разбъркайте разтвора още веднъж и използвайте по 500 мл от него за всеки корен.

Вижте още: Смокини за прочистване на организма

Пръскане на листата преди цъфтежа: пригответе разтвора и напръскайте ягодовите листа. Действа като профилактично средство срещу гъбични заболявания (брашнеста мана, сиво гниене и др.).

Използвайте тези разтвори веднага след приготвяне!

loading...