Ръцете разкриват здравословни проблеми – следете за тези симптоми!

Сърдечно-съдови проблеми
Силата, с която можете да стиснете предмет с ръка, се счита за надеждна мярка за риска от инфаркт и инсулт. Ако загубите сила в едната или двете ръце, бъдете внимателни! Загубата на подвижност или изтръпване на ръцете е един от първите симптоми на сърдечни заболявания и инсулт.

Прекомерно потене
Засяга най-много ръцете, ходилата, подмишниците, слабините и перинеума. А когато това заболяване засяга стъпалата на краката, може да причини развитието на микоза (гъбички).

Екзема на ръцете
Екземата е вид акне, което се характеризира с различни видове лезии по тялото като: петна, сърбеж, пукнатини, люспеста и груба кожа. Това възпалително разстройство е често срещано. Мерките за предотвратяване на екзема включват хидратиране на кожата, мек сапун и естествено изсъхване на кожата, вместо да я подсушавате с кърпа.

Недостиг на хранителни вещества
Разглеждайки цвета на ноктите си, можете да се уверите, че тялото ви не изпитва недостиг на хранителни вещества. Това е вярно! Сивите нокти са възможен признак за недостиг на витамин В12; белите нокти могат да показват недостиг на желязо; а когато ноктите изглеждат много червени, недохранването може да доведе до опасно ниски нива на различни хранителни вещества и витамини.

Тези витамини и хранителни вещества включват: витамин А, витамин С, биотин, цинк и др. Трябва да се обърне внимание и на формата на нокътя. Ако започнат да растат на ширина и придобиват вдлъбнат (с форма на купа) вид, това може да означава дългосрочен недостиг на протеини.

Проблеми с щитовидната жлеза
Щитовидната жлеза е отговорна за производството на хормони, необходими за поддържане на метаболизма, храносмилателната функция, здравето на мозъка и сърцето, храносмилателната функция, костната структура, здравето и общото настроение.

Когато щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони, възниква хипотиреоидизъм. И в този случай външният вид на ръцете и пръстите се променя. Хипотиреоидизмът може да причини подуване или прекомерно охлаждане на ръцете.

Когато проблемът е хипертиреоидизъм, когато щитовидната жлеза произвежда твърде много хормони, може да почувствате треперене или кожата около ръцете и пръстите ви да е зачервена или суха.

Болест на Паркинсон
Треперенето на ръцете е първият симптом на болестта на Паркинсон, разстройство на централната нервна система, което засяга движението. Увреждането на нервните клетки в мозъка намалява количеството допамин, което причинява симптоми, които включват също промени в речта, мускулни тремори и ограничен обхват на движение.

Анемия
Когато в тялото няма достатъчно здрави червени кръвни клетки, които да пренасят достатъчно кислород до телесните тъкани, се появява анемия. Симптомите на заболяването включват умора и слабост, както и студени ръце (и крака). Дефицитът на желязо в кръвта е най-честата причина за анемия. Това е така, защото желязото е от съществено значение за организма да произвежда хемоглобин, който помага да се поддържа транспорта на кислород от белите дробове до телесните тъкани и органи.

Вижте още: Домашни сладки

UV лъчи
Твърде много или твърде малко количество слънчева светлина не е здравословно за нашето тяло. Прекомерното излагане на слънчева светлина, обикновено, причинява кафяви петна по ръцете. Излагането на твърде много слънчева светлина може да доведе до развитие на различни видове рак на кожата, като меланом. Когато прекарвате много часове на слънце, винаги използвайте качествен слънцезащитен крем.

Ръцете разкриват здравословни проблеми, не пренебрегвайте знаците, които ви изпращат!