НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Конструкции за краставици

Конструкции за краставици

Конструкции за краставици за по-голяма реколта
Конструкции за краставици - ползи!

Конструкции за краставици – ползи

Отглеждането на краставици на открито може да се организира по различни начини. Използването на наклонени опори е удобен и ефективен избор. Грижите, но и събирането на реколтата са много по-лесни.

Можете да направите опората от материалите, които имате под ръка. Всеки палет, оребрена стомана или мрежа могат да ви свършат отлична работа. Най-важното е да се запази ъгълът от 40-45 градуса спрямо нивото на земята.

Конструкцията може да бъде както едностранна, така и двустранна. Едностранната опора трябва да бъде разположена на юг. Така растенията са на слънце, а краставиците са добре покрити с листа.

При желание, почвата под опората може частично да се използва за отглеждане на зелени подправки. Сянката, която се образува, ще предпази бъдещата реколта от преките слънчеви лъчи.

Вижте още: Домашен разтвор за подхранване на краставиците

Конструкции за краставици за по-голяма реколта

Благодарение на тези конструкции за краставици спестявате и от напояване, защото корените са под конструкцията, а не отвън. Веднага след като храстът порасне, те ще бъдат на сянка.

Конструкции за краставици за по-голяма реколта
Конструкции за краставици за по-голяма реколта

Конструкцията с форма на палатка е най-добре да се поставя в посока изток-запад. Когато изчислявате височината, е важно да имате предвид, че трябва да оставите достатъчно място, така че да ви е комфортно при прибиране на реколтата.

loading...