НАЧАЛО ЗДРАВЕ Постигнете балансирана чревна флора!

Постигнете балансирана чревна флора!

Домашни пробиотици за балансирана чревна флора
Постигнете балансирана чревна флора!

Домашни пробиотици за балансирана чревна флора

В тази статия ще ви обясним как можете да регулирате работата на червата си и да възстановите микрофлората им по естествен път. Ще ви разкажем и за най-важните продукти, които съдържат пробиотици.

Обикновено, не обръщаме много внимание на здравето на червата си. Въпреки това, ако червата не функционират балансирано, са източник на токсини за тялото и също така ви пречат да абсорбирате правилно хранителните вещества от храната.

Микрофлората се определя като група бактерии, които живеят в определена област. Чревната флора принадлежи към група бактерии, които живеят в червата. Чревната флора е много важна за нашия метаболизъм и имунната ни система.

Пробиотици
Пробиотиците са живи бактерии, преминали през естествен процес на ферментация. Тези микроорганизми помагат за укрепване на имунната ви система и възстановяване на чревната флора. Вашата чревна флора може да бъде нарушена от неправилно хранене, антибиотици и проблеми с червата.

Ежедневната консумация на пробиотици може да помогне за решаването на някои здравословни проблеми (или поне значително да намали проявите им): запек, газове и метеоризъм, подуване на корема след хранене, болест на Крон, синдром на раздразнените черва.

Кисело мляко
Киселото мляко е много здравословна храна, която може да помогне за възстановяване на чревната флора. Приготвяйте си сами кисело мляко.

Приготвянето на кисело мляко у дома е много по-лесно, отколкото си мислите. Освен това такъв естествен продукт има отличен вкус.

Кефир
Кефирът е дори по-полезен за здравето и храносмилането от киселото мляко, защото е богат на живи бактерии и съдържа по-малко лактоза. Има леко кисел вкус, но можете да го подсладите с малко мед или сироп от агаве.

Важно е да се отбележи, че има хора, които имат непоносимост към лактоза, но въпреки това усвояват добре ферментирали лактозни продукти.

Вижте още: Как се смята наум?

Кисело зеле
Киселото зеле е типичен продукт за много европейски страни, където се сервира като гарнитура с месо и риба за улесняване на храносмилането. Най-добрият вариант е сами да си приготвите кисело зеле.

Консумирайте домашни пробиотици, за да поддържате здравето на чревната флора.

loading...