НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Подхранване на зеленчуците

Подхранване на зеленчуците

Подхранване на зеленчуците с борна киселина и суроватка
Подхранване на зеленчуците с борна киселина и суроватка

Подхранване на зеленчуците с борна киселина и суроватка!

Този ефективен тор увеличава реколтата от всички зеленчуци и допринася за образуването и бързия растеж на зелевите глави. Приготвя се от 2 достъпни съставки: борна киселина и суроватка.

Борът е важен микроелемент за всички растения по време на растежа и цъфтежа им. Недостигът на бор намалява образуването на завръзи и реколтата. Калцият в суроватката влияе благоприятно върху развитието на всички точки на растеж (връхчета, съцветия, корени, плодови връхчета). Той предотвратява развитието на гниене, което засяга доматите, чушките, тиквите и др. Борът и калцият се допълват взаимно и заедно се усвояват по-добре от растенията.

Необходими са ви:
500 г суроватка
2 г борна киселина (½ чаена лъжичка)
4,5 литра вода

Процедура:
Изсипете суроватката в пръскачката.

Разтворете борната киселина в 500 мл гореща вода (70-80 градуса‌), тъй като е трудно да се разтвори в студена вода. Изсипете получения разтвор в суроватката.

Добавете още 4 литра вода. Разклатете добре разтвора.

Вижте още: Постигнете балансирана чревна флора!

Напръскайте растенията. Правете процедурата рано сутрин, вечер или при мрачно време, без вятър.

Подхранване на зеленчуците с борна киселина и суроватка

Подхранване на зеленчуците с борна киселина – може да се прилага до 3 пъти през периода на цъфтеж. Интервалът между приложенията трябва да бъде 10-14 дни, тъй като дефицитът и излишъкът на бор са еднакво вредни за растенията.

loading...