НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Защо кучетата лаят непознати?

Защо кучетата лаят непознати?

Защо кучетата лаят по определени хора? Ето причината
Защо кучетата лаят по определени хора? Ето причината

Защо кучетата лаят по определени хора?

Кучетата стават много чувствителни, когато непознат влезе в дома. Не всички кучета, обаче, са еднакви. Вродените инстинкти за самозащита и тревожност карат, кучетата да лаят по някои хора.

Защо кучетата лаят?

Те се страхуват от непознати
Кучетата нападат хората, защото не са социализирани и свикнали с много хора. В резултат на това, те атакуват, когато са изправени пред непознати изображения, миризми или движения. Кучетата, също, нападат непознати от безпокойство, дори ако са социализирани.

Те приемат някои черти за опасни
Кучетата смятат лицата, миризмите и поведението на различните хора за опасни.

Например, те не харесват:
-когато човек носи шапка и слънчеви очила
-има брада
-е много висок
-взира се право в кучето
-мирише на тютюн, шампоан, парфюм и храна

Тези неща могат да изглеждат опасни в очите на кучетата.

Имат неприятни спомени
Кучетата помнят неприятни събития. Някои миризми и действия предизвикват тези спомени, животните са уплашени и се предпазват. Кучетата, често, обкръжават и нападат хората, което ги карат да се чувстват неудобно.

Те се опитват да защитят домакина, дори когато това не е необходимо
Кучетата имат вродена склонност да защитават своите стопани и своята територия. В резултат на това, те често нападат и обграждат непознати, които са влезли в дома. Кучетата могат да бъдат провокирани и от външни лица, които издават силни звуци, носят шапки и чадъри. Предполага се също, че кучетата нападат непознати, които взаимодействат отблизо със стопаните им.

Те могат да усетят човешката природа
Кучетата анализират човешкото поведение и решават дали може да се доверят на човека. Те постоянно следят действията на другите и как взаимодействат с домакините. Те обграждат и атакуват човек, който ги кара да се чувстват несигурни. Миризмата, свързана със страха, също може да бъде причина за нападение.

Вижте още: Домашни сладки с крем

Как да накараме кучето да спре да лае?
Най-лесният начин да накарате куче да спре да лае е да покажете, че сте в безопасност, и да го научите да разпознава миризмите, гласовете и движенията на хората. Това прави кучето психически по-стабилно с възрастта. Ако вашето куче има склонност да обгражда и атакува всички непознати, уверете го, че не всяко докосване е опасно, насърчете го да седне и да постъпи правилно. След като, това упражнение се превърне в навик, кучето несъзнателно ще спре да лае другите.

loading...