Домашни тулумбички – хрупкави отвън, меки и сочни отвътре, топят се в устата, подробна рецепта с всички тайни за приготвянето й. Това е един от любимите десерти на всички.

Една от най-старите рецепти, която се приготвя и до днес. За да направите перфектни тулумби, трябва да знаете колко точно трябва да сгорещите олиото за пържене, че сиропът трябва да се охлади добре, олиото между две пържения трябва да се охлади, за да не изгорят тулумбите.

Когато се потопят в студено олио, тогава те се получават най-вкусни. Много важна е и гъстотата на тестото.

Съставки:
500 мл вода
500 г брашно
100 мл олио
7 яйца

За сиропа:
800 мл вода
1 кг захар
½ лимон (може и без него)

Приготвяне:
Първо, пригответе сиропа, за да има време да се охлади добре. Поставете водата и захарта на котлона и след като заври, варете 5 минути, за да получите хубав лепкав сироп. Свалете от котлона, добавете лимона, след което оставете настрана да се охлади. Когато достигне стайна температура, приберете го в хладилника, трябва да се охлади добре.

Приготвяне на тестото: Смесете олиото и водата и сложете на огъня да заври. След това, намалете котлона и добавете брашното, след това разбъркайте тестото и гответе, докато се сгъсти и съставките се съединят. Ще получите хубава топка, по-твърдо тесто.

Оставете настрана да се охлади, след което, добавете едно по едно, общо 7 големи яйца. (Броят на яйцата може да варира в зависимост от техния размер, понякога 6, а понякога 8).

Изсипете 1 литър олио в широка купа и го загрейте леко. Напълнете поша и използвайте накрайник звезда със сместа и изстискайте тулумбичките в хладкото олио.

Вижте още: Тинктура от картофени кълнове

Нарежете тулумбите с пръст или ножица. Когато тулумбите станат златистожълти, ги извадете и ги потопете в предварително приготвения и охладен сироп. Оставете настрана олиото да се охлади за 10-15 минути.

Домашни тулумбички - толкова са сочни, просто се топят в устата

Оставете тулумбите в сиропа за 2-3 минути, след което ги извадете. Трябва да са хрупкави отвън и меки и сочни отвътре.

Споделете тази рецепта за домашни тулумбички с приятелите си!