НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Страшно е да се разболееш!

Страшно е да се разболееш!

Притесненията на една майка за своите деца и бъдещето
Притесненията на една майка за своите деца и бъдещето

Притесненията на една майка за своите деца и бъдещето!

Никога не съм се поддавала на паника: нито през 2008 г., когато имаше криза, нито по време на грип, нито сега. Днес този вирусж парализира всички служби и страните като цяло. Но вече започвам да се притеснявам малко, защото сега имам семейство и деца. Страхувам се, че ще се разболея от вируса. Какво ще се случи с децата ми? Ако се наложи да вляза в болница, просто няма на кого да ги оставя. Не мога да ги оставя на родителите си, защото те са изложени на по-голям риск дори от мен.

Може да се наложи да помоля приятелите си за помощ, но не искам да ги притеснявам.

Не винаги забелязвам, че несъзнателно докосвам лицето си, което увеличава шансовете за заразяване с вируса. И е много страшно, когато имаш семейство. Понякога завиждам на младите, че изобщо не се притесняват за здравето си.

Вече работя от вкъщи, което означава, че могат да ми намалят заплатата. Появява се и втори проблем, освен вируса, няма да мога да задоволя нуждите на децата си. Ами ако се случи нещо по-сериозно и трябва да се справям с всичко сама?

Най-лошото е, че нямам роднини или приятели, които да ми помогнат, ако се наложи. Наскоро се преместихме в нов град и всичките ми познати останаха в родния ми град. Изглеждаше по-рационално да се върна, но къде ще живея? Родителите ми не могат да ме приемат, а приятелите ми си имат своите притеснения. Наистина попаднах в безнадеждна ситуация, от която ще трябва да се измъкна сама.

Също така, трябва непрекъснато да обяснявам на децата си защо сега не могат да ходят на училище. Те също гледат новините и знаят, че в страната ни има вирус, но са малки и не осъзнават сериозността на положението. Понякога, също ми се струва, че нещата не са толкова сериозни, но моята отговорност не ми позволява просто да махна с ръка и да не обръщам внимание.

Не ми се мисли какво може да се случи по-нататък.

Вижте още: Защо се усукват листата на доматите?

По един или друг начин ще се надявам на най-доброто. Бих искала всичко да приключи и да не се повтаря. Въпреки че, разбирам, че това е невъзможно, надявам се следващият път да съм много по-добре подготвена.

Това са притесненията на една майка за своите деца. Никой от нас не е сигурен как ще се развият нещата и какво ще ни донесе бъдещето.

loading...